Για 4 μερίδες θα χρειαστείς:

¾ φλιτζάνι κρέμα καρύδας

3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κουταλιές της σούπας κάθε sambal oelek (θα το βρεις σε καταστήματα με ασιατική ή ινδική κουζίνα) αλλιώς χρησιμοποίησε chilli garlic sauce

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας λάδι και τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα

κόλιανδρο και λάιμ

Πώς θα το φτιάξεις: 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, στον αέρα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο, σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και γυρίζουμε να καλυφθεί καλά σε όλη την επιφάνειά του. Βάζουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί ή σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και διπλώνουμε τα μπούτια στη μέση για να έχουν περισσότερο όγκο.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο και η σάλτσα να δέσει και να ροδίσει.

Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και λάιμ και σερβίρουμε.