Κοτοπουλο με κινοα και dressing απο ταχινι
Είδαμε αυτή την συνταγή στο popsugar.com και δεν γινόταν να μην τη μοιραστούμε και μαζί σου.
Υλικά
Μισή γλυκοπατάτα, χωρίς την φλούδα, κομμένη σε κύβους
Μισό μπρόκολο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
60 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου ψημένο καλά στην σχάρα
1/4 του φλυτζανιού κινόα, μαγειρεμένη
Αλάτα και πιπέρι
Για το dressing
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Μισή κουταλιά της σούπας ταχίνι
Μισή σκελίδα σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μισή κουταλιά λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια, στο ίδιο χαρτί ψησίματος προσθέτουμε το κομμένο μπρόκολο και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνουμε όλα μαζί για 20 λεπτά.
Συγχρόνως, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την καβουρδισμένη κινόα και τα ψημένα λαχανικά. Από πάνω τοποθετούμε το ψητό στήθος κοτόπουλου. Τέλος ρίχνουμε το dressing σε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε λίγο ακόμη κόκκινο πιπέρι.
Διάβασε ακόμα: Κοτοπουλο με σκορδο και μανιταρια
Σαλατα με κινοα και γιαουρτι της Mommy Jammi
Σαλατα με μπροκολο, ταχινι και ζυμαρικα