Υλικά:
2 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλου μισό μικρό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο, λιωμένα 3 κουταλιές κορν φλάουρ αλάτι και πιπέρι
Για τη sauce:
1 1/2 κουταλιά βούτυρο 1 κουταλιά λάδι 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο 3/4 κούπας ζωμό κοτόπουλο 3 κουταλιές μέλι 1/4 κούπας χυμό λεμόνι 1 κουταλιά σόγια σως αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Φιλετάρισε στα 2 το κάθε φιλέτο. Αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε το κορν φλάουρ (κράτησε μισή κουταλιά για μετά), το κρεμμύδι και το σκόρδο και κάλυψε τα φιλέτα. Βάλε το βούτυρο με το σκόρδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά ρόδισε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αφαίρεσε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο στο πλάι. Χαμήλωσε τη φωτιά πρόσθεσε το ζωμό και άφησέ το να βράσει. Βάλε στο ζωμό το μέλι, το χυμό λεμόνι και τη σως σόγιας και βράσε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας. Ανακάτεψε τη μισή κουταλιά κορν φλάουρ με λίγο νερό και διέλυσε την καλά. Πρόσθεσε τη στο μείγμα με το ζωμό και ανακάτεψε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκίμασε τη σάλτα και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται. Πέρασε το κοτόπουλου από το τηγάνι με τη σάλτσα και σέρβιρε το με ρύζι ή πατάτες τηγανητές και μπόλικη από τη σάλτσα του.
συνταγή και φωτογραφίες από την φανταστική www.recipetineats.com