Ιδανικό βραδινό που θα συνδυάσεις με μία σαλάτα με ρόκα. Η σάλτσα με το γιαούρτι είναι δροσερή κι ελαφριά. Το λεμόνι, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά θα δώσουν άρωμα στο κοτόπουλο.
Τι θα χρειαστείς:
1 κιλό κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κύβους
χυμό από 3 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κουταλιά mix μπαχαρικών
1 κουταλάκι αλάτι
3/4 από ένα κουταλάκι πιπέρι
1 φλιτζάνι γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟ πλήρες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1 κουταλιά μέλι
Πως θα το φτιάξεις:
Βάλε το κοτόπουλο σε πλαστική σακούλα ή μπολ μαζί με τη μαρινάδα. Πρόσθεσε στο μπολ με το κοτόπουλο τον χυμό από τα δύο λεμόνια και το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το σκόρδο, το mix μπαχαρικών, το 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Άφησε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30-45 λεπτά. Μην το αφήσεις πάρα πολύ γιατί το λεμόνι θα κάνει το κοτόπουλο να πικρίσει. Εάν ψήνεις το κοτόπουλο, προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Να το κάνεις στο γκριλ ψήσε για περίπου 10 λεπτά ανά πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο άφησέ το στην άκρη και ετοίμασε τη σάλτσα γιαουρτιού. Βάλε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο σκόρδο, το υπόλοιπο αλάτι, το υπόλοιπο πιπέρι, τον άνηθο, το κόλιανδρο και το μέλι και ανακάτεψε καλά. Σερβίρε τη σάλτσα γιαουρτιού πάνω από το κοτόπουλο ή σε μπολ στο πλάι.