Tραγανό κοτόπουλο στον φούρνο με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα. Ένα εύκολο και νόστιμο βραδινό με κοτόπουλο 30 λεπτών που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Μπορείς να το σερβίρεις με ρύζι ή με ψητά λαχανικά.
Θα χρειαστείς:
4 φιλέτα κοτόπουλου
1/4 φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
3 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλάκια πιπέρι
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Πώς να το φτιάξεις:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με τη σχάρα στο πάνω μέρος.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι και τη μαγιονέζα. Αφήνουμε στην άκρη.
Μπορείς να έχεις ζητήσει από τον κρεοπώλη να έχει χτυπήσει λίγο το κοτόπουλο ή μπορείς να το κάνεις μόν@ σου. Αυτό θα κάνει το κοτόπουλο να ψηθεί ομοιόμορφα και θα βοηθήσει τη σάλτσα και την επικάλυψη να κολλήσουν σωστά.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί με λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βουτάμε στη σάλτσα μουστάρδας μελιού. Στη συνέχεια, το περνάμε από το μείγμα που έχουμε σε ένα άλλο μπολ από τη φρυγανιά και την παρμεζάνα.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο ενώ το έχουμε στρώσει στο ταψί.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά με 25 λεπτά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και μετά σερβίρουμε ζεστό.
Αν διπλασιάσεις τη σάλτσα μουστάρδας μελιού θα μπορείς να τη σερβίρεις στο πλάι μαζί με το κοτόπουλο, ως ντιπ.