Αγαπάμε την κοτόσουπα γιατί μας θυμίζει μαμά. Επίσης είναι το νούμερο ένα φαγητό παύλα φάρμακο. Εάν έχεις έτοιμο το κοτόπουλο τότε χρειάζεσαι μόνο είκοσι λεπτά για να ετοιμάσεις μία εκδοχή της κλασικής κοτόσουπας που θα αγαπήσεις. Θα σου εξασφαλίσει 32γρ. πρωτεΐνης και 261 θερμίδες σε κάθε πιάτο. Το twist που σου υποσχέθηκα περιλαμβάνει σκόρδο, άνηθο και σπανάκι, υλικά που οι περισσότερες μαμάδες δε βάζουν.
Τι θα χρειαστείς:
1 κουταλιά ελαιόλαδο 2 καρότα κομμένα σε κύβους 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 3/4 από ένα κουταλάκι αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά 6 κούπες ζωμό κοτόπουλο ή 1lt 250γρ κριθαράκι 3 αυγά 60ml χυμό λεμόνι 70γρ στήθος κοτόπουλο βρασμένο και κομματιασμένο 250γρ σπανάκι αλάτι πιπέρι 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθοΠως θα το φτιάξεις:
Ζέστανε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία, σε μία βαθιά, μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε τα καρότα και τα κρεμμύδια και σόταρέ τα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πρόσθεσε το σκόρδο και την πιπεριά και ανακάτεψε τα υλικά για να μαγειρευτούν 1 λεπτό ακόμα.
Στη συνέχεια πρόσθεσε τον ζωμό. Αύξησε τη θερμοκρασία και άφησέ το να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράσει βάλε το κριθαράκι και μαγείρεψε το περίπου 5 λεπτά. Θέλουμε να είναι αρκετά al dente γιατί θα βράσει και μαζί με το αυγολέμονο λίγο ακόμα.
Στο μεταξύ χτύπησε τα αυγά και το λεμόνι σε ένα μέτριο μπολ, να ενωθούν καλά. Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο με μία κούπα πάρε μέσα από την κατσαρόλα ζωμό (σχεδόν μία κούπα) και ρίξτο σταδιακά στο μπολ με τα αυγά και το λεμόνι. Χτύπησε λίγο ακόμα το μείγμα να ενωθούν ξανά τα υλικά και οι θερμοκρασίες. Σιγά σιγά ρίξε το τελικό μείγμα στη σούπα σου, ανακάτευε και συνέχισε τον βρασμό για άλλα 2-3 λεπτά.
Χαμήλωσε σταδιακά τη θερμοκασία και ρίξε τα κομμάτια του κοτόπουλου, το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Άφησέ το να βράσει για 1 λεπτό ακόμα. Πασπάλισε με τον άνηθο και έξτρα πιπέρι.
Σέρβιρε αμέσως.