- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κούπας κόρν φλάουρ
- μια κούπα θρυμματισμένα αμύγδαλα
- 1/4 της κούπας κακάο
- 3/4 κουταλάκι κανέλλα
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 πιπέρι καγιέν
- 1/4 τζίντζερ σκόνη
- 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 + 3/4 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σ ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το βούτυρο με τη μια κούπα ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Πρόσθεσε σταδιακά τη βανίλια, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλάτι. Ένωσε τα καλά και στο τέλος βάλε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ανακατεύοντας καλά.
Πλάσε μικρές μπάλες από τη ζύμη και άπλωσε τις σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήσε για 15 λεπτά.
Σ ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα. Ρόλαρε ή πασπάλισε τα ζεστά μπισκότα. Μπορείς να τα φυλάξεις σε κουτί για 3-4 μέρες (αν θα προλάβεις).