Οι σαλάτες έχουν -ή θα έπρεπε να έχουν- όλο τον χρόνο μια θέση στο τραπέζι σου. Είναι υγιεινές, εύκολες στην παρασκευή τους και εξαιρετικά θρεπτικές.

Μια άλλη εκδοχή της κλασικής σαλάτας είναι αυτή με το κουσκούς. Το κουσκούς έχει υψηλή διατροφική αξία αφού είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και βιταμίνη Ε. Ακόμη περιέχει ελάχιστο λίπος και καθόλου αλάτι. Σκέψου αυτό το θρεπτικό συστατικό συνδυασμένο με ένα ακόμη εξαιρετικά υγιεινό υλικό, τον τόνο Geisha.

Εδώ θα δεις μια σαλάτα κουσκούς με τόνο Geisha, κόλιανδρο και λαχανικά η οποία είναι η ιδανική πρόταση για όλες τις ημέρες που θέλεις να καταναλώσεις ένα υγιεινό γεύμα αλλά δεν έχεις τον χρόνο να μαγειρέψεις μια πιο απαιτητική συνταγή.

Υλικά:

  • 4 φλυτζάνια ζωμό κότας
  • 2 φλυτζάνια  κουσκούς
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι αρακά, κατεψυγμένο
  • 1 μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
  • ξύσμα από μισό λαϊμ
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι
  • 1/2 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κονσέρβα τόνου Geisha σε ηλιέλαιο
  • 1 φλυτζάνι νερό

Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάλε το ζωμό κότας και άφησέ τον να πάρει μία βράση. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία, πρόσθεσε το κουσκούς και μαγείρεψέ τα για 10 λεπτά. Βγάλε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, βάλε το ξύσμα από το λάιμ και άσε το κουσκούς στην άκρη, μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά και να αφρατέψει. Ανά διαστήματα ανακάτεψε με ένα πιρούνι. Σε ένα τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο. Ρίξε το πράσο και σόταρε μέχρι να μαραθεί. Πρόσθεσε το καρότο και τον αρακά και συνέχισε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Σβήσε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίξε το αλάτι, τα φρεσκοτριμμένο πιπέρια, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το μπρόκολο και μαγείρεψε για 3 λεπτά περίπου. Βγάλε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας, ρίξε τον τόνο Geisha με τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το κουσκούς, ανακάτεψε πολύ καλά και σέρβιρε.

Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές: www.geisha.gr