Κοχύλια με σπανάκι και mozarella και gouda και ricotta. Κανονικά θα βάλεις και λουκάνικα, αλλά αν θες μπορείς και να τα παραλείψεις.
Δεν είναι συνταγή για κάθε μέρα αλλά αυτό το πιάτο με τα ζυμαρικά και τα λιωμένα τυριά είναι το σωστό για μία μέρα που τα υπόλοιπα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα έπρεπε. Ή για μία μέρα που όλα έχουν πάει όπως θα έπρεπε και θες να σε ανταμείψεις. Εξάλλου ποιος χρειάζεται λόγους για να απολαύσει ένα comfort food;
Tι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
500γρ λουκάνικα
μία κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
2 κουταλάκια ρίγανη
½ κουταλάκι αποξηραμένη καυτερή πιπεριά
αλάτι και πιπέρι
250γρ σπανάκι
500 γρ ζυμαρικά κοχύλια
400γρ τυρί ricotta
2 κούπες τυρί Gouda τριμμένο
1 κούπα φρέσκα φύλλα βασιλικού
250γρ φρέσκια mozzarella
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Όταν το λάδι ζεσταθεί αρκετά πρόσθεσε τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες και σπάσε τα σε πιο μικρά κομμάτια με μία ξύλινη σπάτουλα. Άφησε τα ροδίσουν για 5-8 λεπτά. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τη ρίγανη, την αποξηραμένη καυτερή πιπεριά και λίγο αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράσε τη σάλτσα μέχρι να δέσει, περίπου 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το σπανάκι, δοκίμασε και πρόσθεσε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.
Στο μεταξύ, σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάλε να βράζε αρκετό αλατισμένο νερό. Ρίξε τα ζυμαρικά και βράσε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θέλουμε να είναι al dente. Στράγγισε.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε τα τυριά με τον βασιλικό. Ανακάτεψε καλά και βάλε το μείγμα σε μία πλαστική σακούλα. Πίεσε το μείγμα να πάει στη μία γωνία της σακούλας και κόψε με ένα ψαλίδι τη γωνία σαν να κάνεις ένα κορνέ.
Χρησιμοποιώντας το αυτοσχέδιο κορνέ γέμισε κάθε κοχύλι με περίπου μία κουταλιά από το μείγμα των τυριών. Ένα ένα βάζε τα σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για μπει στον φούρνο. Πασπάλισε με την έξτρα mozzarella.
Βάλε το τηγάνι στον φούρνο και ψήσε μέχρι τα τυριά να λιώσουν και η επιφάνεια να ροδίσει, περίπου 25-30 λεπτά. Άφησε να κρυώσει για 5 λεπτά και πασπάλισε με λίγο ακόμα πιπέρι και φύλλα βασιλικού.