Υπάρχουν στην αγορά κάποια κοχύλια που οι συσκευασίες τα ονομάζουν «conchiglioni». Θα τα γεμίσεις με σάλτσα ντομάτας, σπανάκι και παρμεζάνα.
Τι θα χρειαστείς:
1/2 φλιτζάνι ωμά κάσιους
60 ml γάλα σόγιας
1/4 φλιτζάνι διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μαύρο πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι (60 ml)
350 γρ παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό καφέ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 g baby σπανάκι
2 μεγάλες χούφτες φρέσκο βασιλικό (περίπου 1 ματσάκι)
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
500 ml σάλτσα
250γρ ζυμαρικά κοχύλια
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα (vegan, αν θέλεις να το κάνεις ένα vegan πιάτο)
Πως να τα φτιάξεις:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα κάσιους, το γάλα σόγιας, τη μαγιά, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίζουμε το νερό και ξεπλύνουμε με δροσερό νερό.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέστε το baby σπανάκι και σοτάρουμε για ένα ακόμη λεπτό, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε στο μπλέντερ που περιέχει την κρέμα από τα κάσιους.
Βάζουμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κουκουνάρι. Ροδίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε τα 3/4 από το κουκουνάρι στο μπλέντερ και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά όχι να πολτοποιηθούν, θέλουμε να υπάρχουν μερικά ολόκληρα κομμάτια από το σπανάκι.
Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε στη βάση ενός μεγάλου ταψιού τη σάλτσα, να απλωθεί μία παχιά στρώση παντού.
Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με περίπου 1 κουταλιά της σούπας μείγμα σπανακιού και τα βάζουμε στο ταψί δίπλα-δίπλα.
Πασπαλίζουμε από πάνω την παρμεζάνα και τα υπόλοιπα κουκουνάρια και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 12-15 λεπτά.
Σερβίρεις αμέσως!