Αυτή η συνταγή για κοχύλια γεμιστά με κιμά, μανιτάρια και τυρί κρέμα από το _eatme_ είναι η τέλεια επιλογή τόσο για ένα δείπνο για δύο όσο και για ένα εορταστικό τραπέζι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 400 γραμμάρια μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 400 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- αλάτι, πιπέρι
- 500 γραμμάρια μακαρόνια κοχύλια
- 80 γραμμάρια τυρί κρέμα
- λίγη γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάλε το λάδι, το βούτυρο και τον κιμά και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ροδίσει. Αφού πάρει χρώμα βάλε και τα μανιτάρια να σωταριστούν όλα μαζί. Στο λάδι αυτό βάλε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, τσιγάρισέ τα και μετά από λίγα λεπτά σβήσε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, βάλε τον πελτέ να ψηθεί για δυο λεπτά και να πάρει γεύση, μετά τα ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα και αλατοπιπέρωσε. Μετά πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό (ίσα να σκεπάζεται ο κιμάς) και άφησε τον σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσει και να δέσει. Όταν είναι έτοιμος άφησέ τον λίγο να κρυώσει και ανάμιξε τον με το τυρί κρέμα.
Βράσε τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού, 1-2 λεπτά λιγότερο, και όταν είναι έτοιμα τα ξέπλυνέ τα με κρύο νερό και ανακάτεψέ τα με 1 κουταλιά της σούπας από τον κιμά, για να μην κολλάνε. Γέμισε κάθε κοχύλι με ένα κουταλάκι μικρό, για να μην τα σπάσεις, με τη γέμιση του κιμά. Σέρβιρε και βάλε και λίγη τριμμένη γραβιέρα από πάνω. Εναλλακτικά μπορείς να τα ψήσεις για 15 λεπτά.