Τι θα χρειαστείς:

2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο

6 κρόκοι αυγών

2 1/4 φλιτζάνια κρέμα 35%

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

για γαρνίρισμα: κρέμα, ψιλοκομμένα καβουρδισμένα πεκάν και αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε, για περίπου 7 λεπτά. Παράλληλα βάζουμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μεγάλο μπολ.

Όταν το μείγμα ζάχαρης και βουτύρου γίνει μια σκούρα καραμέλα ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.

Με αργές κινήσεις ρίχνουμε το μείγμα της ζάχαρης στους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα ανάμεσα σε έξι μπολάκια κατάλληλα για τον φούρνο. Βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί και, στη συνέχεια, γεμίζουμε το κενό του ταψιού με νερό στο ταψί μέχρι να φτάσει μέχρι το μισό του ύψους του ταψιού.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.

Όταν πήξει η κρέμα βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα μπολάκια από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν είναι έτοιμο να το σερβίρουμε με σαντιγί, λίγα ψιλοκομμένα πεκάν και μια πρέζα αλάτι.