Στην ουσία είναι μία παγωμένη πουτίγκα σοκολάτας γάλακτος ραντισμένη με λίγο ελαιόλαδο. Συγνώμη αλλά η συνταγή είναι από τις καλύτερες του chef Michael Schwartz. “Το ελαιόλαδο βοηθάει να δυναμώσει η γεύση και κυρίως η υφής της κρέμας” υποστηρίζει ο chef.
Τι θα χρειαστείς:
Για την κρέμα 2 κούπες κρέμα γάλακτος 1/3 κούπας ζάχαρη 5 κρόκους αυγών 450 γρ σοκολάτα γάλακτος, θρυμματισμένη
Για το espresso parfait 2 κούπες κρέμα γάλακτος 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά espresso, κρύο 1 κουταλιά βανίλια 2 κουταλιές βούτυρο, 5 πολύ πολύ λεπτές φέτες ψωμί 1/2 κούπα ψημένα φουντούκια, ψιλοκομμένα λίγο λάδι
Πως θα το φτιάξεις:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα με τη ζάχαρη και ανακάτευε συχνά. Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά και σταδιακά πρόσθεσε μία από την κούπα με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακάτευε να ενωθούν τα υλικά. Βάλε το μείγμα στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα και συνέχισε τον βρασμό σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 3 λεπτά. Κλείσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε τη σοκολάτα. Άφησε να λιώσει για πέντε λεπτά και ανακάτεψε. Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και άφησέ το 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Σε ένα μπολ χτύπησε τη κρέμα με την άχνη, τον espresso και την βανίλια μέχρι να δέσουν σε κρέμα. Μοίρασε την κρέμα μέχρι τη μέση μικρά μπολάκια και βάλε τη στο ψυγείο μισή με μία ώρα.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βουτύρωσε τις φέτες ψωμί και από τις δύο πλευρές. Ψήσε για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Με ένα κουτάλι βγάλε μία μεγάλη κουταλιά από τη παγωμένη κρέμα σοκολάτα και βάλε τη στα μπολάκια με το parfait espresso, πασπάλισε με τα φουντούκια και ελάχιστο ελαιόλαδο. Αν θες μπορείς να ρίξεις και εδώ 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο και ελάχιστο χοντρό αλάτι.