Ποιος δεν θα ήθελε να απολαμβάνει γλυκό σε κάθε γεύμα; Ειδικά εάν είσαι γλυκατζής σαν εμένα, τότε σίγουρα το λαχταράς τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Τι θα έλεγες , λοιπόν, εάν έτρωγες κάτι γλυκό για πρωινό που δεν θα έχει τις θερμίδες και τα λιπαρά ανάλογα ενός κανονικού γλυκού; Σας έχω μια συνταγή για απολαυστική κρέμα βρώμης με μπόλικο κακάο που σίγουρα θα σας κάνει να γλείφετε τα δάκτυλά σας. Το πράσινο μήλο προσθέτει ελαφρώς μια πιο ξινή γεύση για να εξισορροπήσει τη γλυκιά γεύση του σιροπιού και του κακάο.
Η βρώμη όπως είναι πλέον γνωστό έχει αρκετά οφέλη για τον οργανισμό μας. Μας χορταίνει χωρίς να παχαίνει και περιέχει πολύτιμες φυτικές ίνες. Το ανεπεξέργαστο και άγλυκο κακάο από την άλλη περιέχει αντιοξειδωτικά και άλλα πολύτιμα ιχνοστοιχεία, όπως ψευδάργυρο, μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο. Επιπλέον, ενισχύει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο που όταν είναι χαμηλά ευθύνονται για την κακή διάθεση και τις εναλλαγές της. Το καλύτερο; Προσφέρει λαμπερό πρόσωπο και προστατεύει από τις ακτίνες του ηλίου.
Υλικά (για 2 μερίδες)
2 κούπες γάλα αμυγδάλου
1 ½ κούπα νιφάδες βρώμης
2 κουταλιές κοφτές σκόνη κακάο
2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) ή μέλι
¼ κουταλάκι τσίλι
λίγα ψιλοκομμένα καρύδια
1 μήλο πράσινο
Διαδικασία
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε το γάλα μαζί με τις νιφάδες βρώμης, το κακάο και την σκόνη τσίλι και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα, προσθέτετε το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι και ανακατεύετε πολύ γρήγορα ώστε να μην κολλήσει το μείγμα σας.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά περίπου ακόμα μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και να δημιουργηθεί μια μορφή κρέμας ή ρευστού χυλού. Μόλις είναι έτοιμο, σβήστε αμέσως τη φωτιά και μοιράστε την κρέμα βρώμης σε δύο μπολ.
- Πασπαλίστε από πάνω τα καρύδια. Κόψτε σε λεπτές φέτες το μήλο σας και μοιράστε το στα δύο μπολ. Μπορείτε να προσθέσετε λίγα κομμάτια σοκολάτας από πάνω για έξτρα δόση σοκολάτας.
Το απολαμβάνετε όσο είναι ακόμα ζεστό…
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μου «Μέλι και Κανέλα» στο http://meliandcinnamon.blogspot.com/