Οι κρέπες ανήκουν σίγουρα στη λίστα με τα comfort foods αφού μπορείς να τις φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Ταυτόχρονα μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα αφού ανάλογα με τη γέμιση μπορείς να τις απολαύσεις γλυκές ή αλμυρές.
Εδώ θα δεις μια συνταγή που ανακαλύψαμε στο thebelly_rules για κρέπες με γέμιση cheesecake κολοκύθας.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά: κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο & τζίντζερ
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- 2 αυγα
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- ¼ φλιτζανιού πουρέ κολοκύθας
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση:
- 3 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά και μετά πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, τον πουρέ κολοκύθας και το εκχύλισμα βανίλιας. Τοποθέτησε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Άλειψε ένα αντικολλητικό τηγάνι με φυτικό λάδι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξε με ένα μεγάλο κουτάλι το μείγμα και άπλωσέ τη από άκρη σε άκρη. Μόλις πάρει χρώμα η μία πλευρά της κρέπας γύρισέ την από την άλλη και ύστερα αφαίρεσέ τη.
Γέμιση:
Στο μπολ του μίξερ, χτύπα την κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και τον πουρέ κολοκύθας και ανακάτεψε. Άπλωσε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε κρέπα. Δίπλωσέ τες και περίχυσε με λιωμένη αλατισμένη σάλτσα καραμέλας και πασπάλισε με λίγη κανέλα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Συνταγή για βελουτέ κολοκύθας με καραμελωμένα καρύδια