Ένα υπέροχο twist της κλασικής κρέπας από το account της Eat me στο Instagram. Κρέπες με γεύση red velvet με γέμιση από κρέμα τυρί, εύκολες, γρήγορες, εντυπωσιακές και σίγουρα πρωτότυπες.
Τι θα χρειαστείς:
(για 8 κρέπες)
- 1 κούπα γάλα πλήρες
- 3/4 της κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 βανίλια (σκόνη)
- 3 αυγά
- 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.γ. κακάο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 ή 2/3 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 7 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πώς θα το φτιάξεις:
Στο μούλτι χτύπα το γάλα με τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και μετά ρίξε μέσα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακάτεψε να αναμιχθούν καλά. Σκέπασε το μίγμα με μεμβράνη και άφησε το για 1 ώρα ή και όλη νύχτα στο ψυγείο.
Βάζεις ένα τηγάνι αντικολλητικό σε μέτρια φωτιά και ρίξε λίγο βούτυρο να λιώσει ή σπορέλαιο. Μετά στο κέντρο με μια κουτάλα ρίχνεις λίγο από το μίγμα και γυρνάς γύρω γύρω να απλωθεί το μίγμα. Ψήσε λίγα λεπτά μέχρι να είναι στεγνή η επιφάνεια της και γύρνα την κρέπα από την άλλη πλευρά να ψηθεί λίγα λεπτά ακόμη και βγάλε τη από το τηγάνι. Κάνε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύεις με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη.
Μετά τυλίγεις σε τρίγωνα τις κρέπες και είτε τις σερβίρεις με το τυρί κρέμα από πάνω, είτε τις γεμίζεις με το τυρί κρέμα και μετά τις τυλίγεις σε τρίγωνα!
Εάν θέλεις ρίχνεις από πάνω και λίγα ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης για έξτρα γεύση και χρώμα!