Αν ανήκεις σε αυτούς που περιμένουν τον χειμώνα για να απολαύσουν ένα πιάτο ζεστό τραχανά, αυτή η συνταγή είναι για σένα.
Στο blog grecian taste βρήκαμε την πιο τέλεια συνταγή για ξινό τραχανά, σερβιρισμένο με τρίμματα φέτας, φύλλα φρέσκιας ρίγανης και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Πιο ενισχυμένος σε λαχανικά αλλά τη διαφορά την κάνει σίγουρα η πιπεριά χαλαπένιος.
Τι θα χρειαστείς (για 2 πιάτα):
- 250 γραμμάρια ξινός τραχανάς
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά χαλαπένιος
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 500 ml ζωμό λαχανικών ή κότας
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Πώς θα τον φτιάξεις:
Καθάρισε τη χαλαπένιος και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Πρόσθεσέ την στο μπλέντερ μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι.
Βάλε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Πρόσθεσε το μείγμα λαχανικών, τα μπαχαρικά και σώταρέ τα. Πρόσθεσε τον τραχανά και ανακάτεψε για λίγα δεύτερα. Πρόσθεσε το ζωμό και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
Ο τραχανάς είναι έτοιμος, μελωμένος, ζεστός, spicy. Σέρβιρε με τρίμμα φέτας, φύλλα φρέσκιας ρίγανης και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η φέτα λιώνει, πάνω από το τραχανά και τον κάνει κρεμώδη.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Υγρό σοκολατένιο κέικ με αχλάδια και φουντούκια