Η Κάιλη Παπαδάκη-Μακρογιάννη aka @Kyvele, ζει (κυρίως) στην Αθήνα με τον γατούλη της, τον Τέλη, και είναι food content creator και social media strategist. ”Είμαι 34 χρονών, έχω ζήσει σε Αγγλία και Τουρκία και είμαι wannabe ακαδημαϊκιά.” λέει για να μοιραστεί μαζί μας περισσότερα για τον εαυτό της.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο για να γιορτάσεις μία μεγάλη επιτυχία;

Όταν θέλω να γιορτάσω κάτι, βάζω τα καλά μου και ανεβαίνω στο κυριακάτικο brunch του Saint George Lycabettus.

Το αγαπημένο σου μπαρ; Γιατί;

Μου αρέσουν τα μπαράκια της πλατείας Μαβίλη. Με κάνουν και νιώθω μέρος μιας άλλης εποχής, όταν η Αθήνα ήταν στα πολύ high της. Υπέροχα πλάσματα φάση.

Υπάρχει κάποιο spot που πηγαίνεις παραπάνω από δύο φορές την εβδομάδα;

Ο Μαρτίνης, το μαγειρείο της γειτονιάς μου, στα Πατήσια που επισκέπτομαι πολύ συχνά για να πάρω μαγειρευτό φαγητό τις μέρες που είτε τρέχω για δουλειές είτε περνάω όλη μου τη μέρα στο laptop. Αν και ξέρω τον κατάλογο απ’ έξω, μου αρέσει να πηγαίνω να χαζεύω τις βιτρίνες και τα μπεν μαρί και να διαλέγω αυτό που “μιλάει” στο μάτι μου.

Υπάρχει κάποιος δρόμος που ονειρεύεσαι να έμενες εκεί κοντά;

Θα ήθελα να μένω κοντά στον δρόμο που μένει η μάνα μου, για να τις πηγαίνω τον γάτο τις ώρες που λείπω. Πέρα από την πλάκα, αν οδηγούσα θα ήθελα να μένω στον περιφερειακό του Γαλατσίου που για μένα είναι το πιο underrated σημείο στην Αθήνα!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου spot για ψώνια όπου μπορείς να περάσεις ώρες χαζεύοντας;

Γενικά, είμαι αρκετά minimal και δεν ψωνίζω πολύ συχνά. Προτιμώ την αγορά του Χαλανδρίου που για μένα είναι η καλύτερη της Αθήνας και έχω και όλες μου τις εφηβικές αναμνήσεις από εκεί.

Που θα πας έναν φίλο που θα έρθει από το εξωτερικό για φαγητό;

Είτε σε κάποιο μαγαζάκι από αυτά τα μικρά του κέντρου (όπως την Αυλή ή το ιστορικό Δίπορτο που δυστυχώς κλείνει φέτος) είτε στο Ρεμούτσικο στον Άγιο Δημήτριο που η γιαγιαδίστικη αυλή του έχει σημεία από πολλά κυκλαδονήσια και το φαγητό του είναι εξαιρετικό.

Αν υπήρχε μόνο μία καρτ ποσταλ από την Αθήνα τι θα ήθελες να απεικονίζει;

Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να απεικονιστεί, αλλά θα ήθελα μια καρτ ποστάλ που να δείχνει το vibe της πόλης: κόσμος που είναι έξω, που τρώει, περνάει καλά.

Έχεις συνδέσει κάποιο σημείο της πόλης με μία παλιότερη περίοδο της ζωής σου που νοσταλγείς;

Ένα από τα αγαπημένα μου σημεία στην πόλη είναι στην Ακαδημία, που έχει μερικά από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης. Είναι ένα σημείο που έχω συνδέσει με γέλια, αποχαιρετιστήρια φιλιά αλλά και συναντήσεις.

Υπάρχει κάποιο κατάστημα με concept που ”ζήλεψες” πολύ;

Μια μέρα που έφευγα από σαββατιάτικο φαγητό με τη φίλη μου την Ιωάννα και καθώς κατηφορίζαμε στα Εξάρχεια, είδα το little miss grumpy και μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να φτιάξω μια γωνία στο σπίτι μου μόνο με δικά τους artwork.

Τι λείπει από την εστίαση της Αθήνας;

Η Αθήνα είναι, θεωρώ, μια γαστρονομικά αυτόφωτη πόλη και συνδυάζει ταυτόχρονα και την ελληνική κουζίνα και τις πιο έθνικ. Αυτό που θεωρώ πως λείπει γενικά από την ελληνική γατρονομία είναι το καλό marketing.

Τι λείπει από τα bars της Αθήνας;

Η ανεπιτήδευτη διασκέδαση, που πας κάπου για να περάσεις καλά και όχι απλώς να κάθεσαι να πίνεις ένα ποτό κοιτώντας γύρω σου.

Και τέλος, αν ήταν στο χέρι σου θα ήθελες περισσότερα… στην Αθήνα 

Θα ήθελα ένα μαγαζί που να μοιάζει με εκείνα στις παλιές ελληνικές ταινίες που θα πηγαίνεις όταν έχεις τον νταλκά σου, θα κάθεσαι σε ένα τραπέζι και θα πίνεις ένα ουίσκι με πάγο και αφού ξεφυσήξεις 3-4 φορές θα σηκωθείς να χορέψεις κι ένα ζεϊμπέκικο. Αν δεν το ανοίξει κανείς άλλος, θα το κάνω εγώ, θα λέγεται “στης Κυβέλης” και θα νταλκαδιάζουμε όλοι μαζί παρέα.