Lasagna

Θα χρειαστείς ένα πακέτο λαζάνια, κιμά και ένα μεγάλο τηγάνι. Σε 45 λεπτά θα έχεις ένα έτοιμο ένα γεύμα 6 ατόμων.

Υλικά:

250γρ κιμά μοσχαρίσιο 1  κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια 1/4 κούπα νερό 1 κουταλιά λάδι 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/4 κουταλάκι πιπέρι 1/4 κουταλάκι καυτερή πιπερίτσα 250 γρ λουκάνικο 1 κουτί λαζάνια 1/2 κούπα τυρί ρικότα 250 γρ μοτσαρέλα βασιλικός ψιλοκομμένος

Οδηγίες:

Στο τηγάνι βάλε το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο για ένα λεπτό, πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι και την πιπερίτσα. Στη συνέχεια βάλε στο τηγάνι τον κιμά μαγείρεψε για τρία λεπτά ανακατεύοντας, βάλε το λουκάνικο και μαγείρεψε για πέντε λεπτά ακόμα.

Ρίξε τις ντομάτες και μόλις αρχίζουν να βράζουν σπάσε τα λαζάνια σε μεγάλα κομμάτια και βάλε τα στο τηγάνι. Ανακάτεψε απαλά να σκεπαστούν τα λαζάνια. Σε 7-8 λεπτά, όσο ακόμα τα λαζάνια είναι al dente σκέπασε το φαγητό με το τυρί ρικότα, ανακάτεψε λίγο, άφησε άλλα τρία λεπτά, σβήσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε τη μοτσαρέλα. Άφησε το πέντε λεπτά να μαλακώσει το τυρί και να πέσει ο βρασμός.

Σέρβιρε με βασιλικό και παρμεζάνα κατευθείαν μέσα από το τηγάνι.