Ξέχασε τα λαζάνια που ήξερες και αγαπούσες. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε ραβιόλι με κρέας, τυρί, μανιτάρια, σπανάκι, ό,τι θες. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή για το επόμενο βραδινό σου και πάρε σε τάπερ την επόμενη στο γραφείο όσο περισσέψει. Αν.
Τι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλάκι αλάτι
¾ από ένα κουταλάκι με πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
1½ κούπες σάλτσα ντομάτας
2 συσκευασίες (1 κιλό) ραβιόλι (με ό,τι γέμιση θες)
1½ κούπα ricotta
2 κούπες τριμμένη mozzarella
3 κουταλιές φρέσκο, ψιλοκομμένο βασιλικό
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και βουτύρωσε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σόταρε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για άλλο 1 λεπτό.
Βάλε στο μείγμα και τον κιμά και σόταρε για 6-8 λεπτά. Πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Μόλις περάσει ο χρόνος πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και άφησε το να βράσει σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Ιδανικά θα χρειαστείς 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα βράσε αρκετό αλατισμένο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Όταν βράζει ρίξε τα ραβιόλι και βράσε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε.
Βάλε μία σειρά από ραβιόλι στο ταψί. Στρώσε τ0 1/4 της σάλτσας. Βάλε τη μισή ricotta cheese και πασπάλισε με το 1/4 από τη mozzarella.
Κάνε το ίδιο με άλλες δύο στρώσεις και στην τελική στρώση δεν θα έχεις άλλη ricotta, οπότε θα στρώσεις ραβιόλι, σάλτσα και mozzarella.
Ψήσε περίπου 25-30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα άφησε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σέρβιρε. Μπορείς να γαρνίρεις με βασιλικό.