Ας ξεκινήσουμε με το ότι για τους περισσότερους από εμάς το κινητό, το tablet και το pc είναι μαζί με καναδυό ακόμα gadgets τα βασικά μας εργαλεία για.. ΟΛΑ. Στα παραπάνω ηλεκτρονικά προσθέτουμε και μερικές συσκευές που χρησιμοποιείς καθημερινά. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσα μικρόβια μπορεί να έχει για παράδειγμα το κινητό σου; Κι αν έχεις, πιστεύεις οτι έχεις βρει τον κατάλληλο τρόπο να το καθαρίσεις;
Δες παρακάτω τα λάθη που δυστυχώς κάνουμε όλοι μας στην φροντίδα των πολύτιμων gadget μας.
Ψεκάζεις ή καθαρίζεις τις οθόνες με κοινά καθαριστικά
Ό,τι κι αν κάνεις, όπως κι αν το κάνεις, μην απλώνεις ή ψεκάζεις υγρά καθαριστικά απευθείας πάνω σε επιφάνειες και οθόνες. Αντί αυτού μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικά σχεδιασμένο πανάκι μικροϊνών για ευαίσθητες οθόνες όπως είναι οι LCD , οι οθόνες Plasma ή οι οθόνες οπίσθιας προβολής που θα απομακρύνει τους λεκέδες χωρίς να τις καταστρέψει. Η΄ακόμα τα υγρά μαντιλάκια για τον καθαρισμό των γυαλιών σου.
Ξεχνάς να αφαιρείς τα ψίχουλα από το πληκτρολόγιο
Αν τρως μπροστά από τον υπολογιστή σου -δεν θα σε κατηγορήσουμε γι αυτό- μην ξεχνάς πριν το απολυμάνεις με κάποιο ειδικό προϊόν καθαρισμού, να το αναποδογυρίσεις έτσι ώστε να πέσει και το τελευταίο ψιχουλάκι. *Ο συγκεκριμένος τρόπος καθαρισμού ισχύει και για την τοστιέρα σου*.
Δεν καθαρίζεις σωστά τις λεπίδες του blender σου
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει φαίνεται πως οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το καθάρισμα του blender δεν αρκεί. Αντιθέτως πρέπει να αφαιρεθούν οι λεπίδες του και να καθαριστούν μεμονωμένα. Από κάτω, από πάνω, από μέσα. Τώρα ξέρεις πως μετά από κάθε φορά που το χρησιμοποιείς για να φτιάξεις το αγαπημένο σου smoothie, πρέπει να αφαιρείς τις λεπίδες, να τις πλένεις με ζεστό νερό και σαπούνι. Μπορείς να έχεις στο νεροχύτη σου μια οδοντόβουρτσα ειδικά για αυτό τον σκοπό. Έτσι δεν θα κινδυνεύεις να κοπείς με τα μαχαίρια αλλά και θα εισχωρήσεις καλύτερα στις γωνίες.
Αγνοείς την ύπαρξη μικροβίων στο τηλεχειριστήριο
Απλά σκέψου. Χρησιμοποιείται πολλές φορές μέσα στην ημέρα κι από όλους όσους βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου. Χάρισε του την φροντίδα σου όσο συχνά το θυμάσαι με κάποιο απολυμαντικό πανάκι.
Δεν γνωρίζεις ότι τα ακουστικά σου μπορούν να καθαριστούν
Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι στα περισσότερα ακουστικά μπορεί να αφαιρεθεί το επάνω μέρος τους (η κεφαλή). Αφαίρεσε προσεκτικά τις κεφαλές των ακουστικών σου και καθάρισε τις με ένα απολυμαντικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα ή με οινόπνευμα και επανατοποθέτησέ τις.
Αφήνεις την οδοντόβουρτσα σου στο μπάνιο
Σίγουρα είναι κάτι το οποίο σε διευκολύνει πολύ ειδικά τις πρωινές ώρες που τρέχεις πανικόβλητη. Στον αέρα του μπάνιου κυκλοφορούν πολλά βακτήρια τα οποία βρίσκουν μία αναπαυτική θέση πάνω στις τριχούλες της οδοντόβουρτσας σου. Γι αυτόν τον λόγο να προστατεύεις πάντα την οδοντόβουρτσα σου με το ειδικό προστατευτικό της και μην ξεχνάς ποτέ να κλείνεις το καπάκι της τουαλέτας σου μετά από κάθε χρήση. Επίσης μπορείς να την βάζεις σε ντουλαπάκι, και μη ξεχνάς να πλένεις τακτικά το ποτηράκι που την έχεις.
Μην σκέφτεσαι μόνο τις επιφάνειες των αντικειμένων
Καθάρισε μία φορά το μήνα τα κατακάθια του καφέ και τα άλατα από το εσωτερικό της καφετιέρας σου. Τα άλατα από τον βραστήρα, πλύνε την τοστιέρα σου. Καθάρισε με κατάλληλα καθαριστικά τον φούρνου μικροκυμάτων και το ψυγείο σου. Μη ξεχνάς να καθαρίσεις την θήκη των απορρυπαντικών και τον κάδο του πλυντηρίου σου με ένα υγρό πανάκι.
Με μισείς το ξέρω, αλλά εάν θες να καθαρίσουμε, ας το κάνου σωστά!