savoirville,gr

Η συγκεκριμένη συνταγή που θα μοιραστoύμε μαζί σου σήμερα, είναι εύκολη και αλάνθαστη. Είναι αρκετά ευέλικτη και μπορείς να γλυκάνεις τους φίλους σου ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα που απλά μαζευτήκατε όλοι μαζί, αλλά ακόμα και σ’ ένα γιορτινό τραπέζι. Θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη κι από γεύση αλλά και από εμφάνιση. Επίσης μπορείς να τα φτιάξεις για κέρασμα στο γραφείο.

Υλικά που θα χρειαστείς:

4 ασπράδια αβγού + 4 κρόκους αβγού (ξεχωριστά)

6 κ.σ λιωμένο βούτυρο

6 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες ζάχαρη

1 κ.γ βανίλια

½ κ.γ αλάτι

1½ κούπα γάλα

2 ζουμερά λεμόνια

Διαδικασία:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 C. Άλειψε με λίγο από το βούτυρο το ταψάκι φούρνου που θα χρησιμοποιήσεις.

Παρακάτω θα χρειαστείς το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών, οπότε προετοίμασε τα από πριν.

Μέσα σ’ ένα μπολ ρίξε τα ασπράδια των αβγών και χτύπησε τα αργά με το μίξερ. Όταν αρχίσουν να παίρνουν την μορφή μαρέγκας συμπλήρωσε 1/2 της κούπας ζάχαρη και συνέχισε να τα χτυπάς όλα μαζί. Σ ένα μεγαλύτερο μπολ  ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι, την βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, την υπόλοιπη 1 1/2 ζάχαρη, το γάλα, το χυμό των λεμονιών, τους κρόκους των αβγών, το ξύσμα των λεμονιών.

Αφού ανακατέψεις όλα τα παραπάνω, παίρνεις την μαρέγκα και την ανακατεύεις με απαλές κινήσεις (από κάτω προς τα επάνω) στο μείγμα. Έπειτα βάλε το ταψί σε ένα τηγάνι ιδανικό για φούρνο, με ζεστό νερό που να φτάνει μέχρι τα μισά του τηγανιού. Βάλτο στο φούρνο και ψήσε για 55-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Μπορείς να το σερβίρεις με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη και φρέσκια σαντιγί.

darlingmagazine.org/