Είναι το πιο μυρωδάτο, ανοιξιάτικο λικέρ που θα φτιάξετε ποτέ! Είναι τόσο εύκολο στην παρασκευή του και με μηδέν κόστος, αφού μπορείτε να βρείτε μοσχομολόχες στον κήπο της μαμάς, της γιαγιάς ή της θείας, εγώ τη μάζεψα από μια αυλή σε μια βόλτα στη γειτονιά. Η μοσχομολόχα είναι αλλιώς η αρμπαρόριζα και χρησιμοποιείται για να δώσει άρωμα στις μαρμελάδες, στα γλυκά του κουταλιού και στις κομπόστες. Για να φτιάξετε ένα λίτρο λικέρ θα χρειαστείτε:
60 φυλλαράκια μοσχομολόχας (αρμπαρόριζας)
1 λίτρο ρετσίνα
1 κιλό ζάχαρη
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, ανακατεύουμε και κλείνουμε καλά. Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 15-20 μέρες. Όσο περισσότερο το αφήνουμε τόσο πιο γλυκό γίνεται. Δοκιμάστε το μετά το δεκαπενθήμερο για να δείτε τη γεύση του και αφήστε το ή όχι ανάλογα με τη γλυκύτητα που προτιμάτε στα λικέρ σας. Βγάζουμε τα φύλλα και σουρώνουμε για να πάρουμε το λικέρ μας. Καλή επιτυχία!