Ηθοποιός, παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και τώρα επιχειρηματίας. Πως και αποφάσισες να ανοίξεις το δικό σου ζαχαροπλαστείο;
Η μαγειρική ήταν απο τις πρώτες και αγαπημένες ανησυχίες μου. Δηλώνω φανατικά foodie και ανέκαθεν έψαχνα γεύσεις και συνταγές. Για καλή μου τύχη σαν παιδί είχα ταξιδέψει πολύ και είχα μάθει να δοκιμάζω πολλές γεύσεις. Σε ηλικία μόλις 12 ετών ανακοίνωσα οτι εγώ θα μαγείρευα το μεσημεριανό. Kαι έτσι έκανα την πρώτη μου μακαρονάδα. Το ίδιο βράδυ είχα φτιάξει το πρώτο μου κέικ φυσικά με την βοήθεια της γιαγιάς μου και της μητέρας μου. Η ζαχαροπλαστική για μένα όμως πάντα ήταν η μαγεία. Ο επίλογος ενός γεύματος και η δυνατότερη ανάμνηση. Για εμένα το γλυκό είναι συναίσθημα και για αυτό όταν είναι καλό είναι μαγικό, τρυπώνει για πάντα στην μνήμη σου. Πάντα ονειρευόμουν να έχω ένα μικρό ζαχαροπλαστείο που να ”μιλάει” στον καταναλωτή. Ένα ζαχαροπλαστείο που να είναι σπίτι-το σπίτι μου- και ο πελάτης καλεσμένος μου. Και έτσι και έγινε.
Φτιάχνεις μόνη σου όλα τα γλυκά;
Φυσικά.
Να υποθέσω πως στο Ada’s Little Kitchen περνάς το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου;
Ναι, είμαι σχεδόν συνέχεια εκεί, και όταν λείπω μου λείπει.
Θα σε ξαναδούμε στο θεατρικό σανίδι και την τηλεόραση;
Φυσικά! Άσχετο το ένα με το άλλο. Ποτέ δεν ήμουν μονοδιάστατη άλλωστε.
Σκέφτεσαι να ανοίξεις και άλλα καταστήματα ή προτιμάς το οικογενειακό κλίμα μιας μικρής επιχείρησης;
Προς το παρόν ένα είναι αρκετό. Αλλά είναι πιθανό να έδινα franchise σε ανθρώπους με την ίδια αγάπη.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου γλυκό;
Ένα; (γέλια) Δεν γίνεται να διαλέξω ένα. Θα πρότεινα να δοκιμάσει κανείς οπωσδήποτε το Auntie Mary’s, το Μama Ina, το Red Velvet, το cheesecake και το εκλαίρ καραμέλας καθώς και τα αλμυρά εκλαιρ.
Τις συνταγές τις έμαθες ψάχνοντας ή τις κληρονόμησες από κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο;
Έχω κληρονομήσει μια εξαίρετη συνταγή Τιραμισού απο την Σισιλιάνα Προγιαγιά μου και φέρει το όνομα της. Όπως και το auntie mary’ς που είναι οικογενειακή συνταγή. Το red velvet θα πρέπει να το μελετούσα 6 μήνες περίπου για να βγει η ισορροπία που ήθελα.
Σε φοβίζουν καθόλου τα απρόοπτα που μπορεί να συναντήσεις ως επιχειρηματίας;
Με φοβίζουν τα πάντα και τίποτα. Η ζωή είναι μια περιπέτεια άλλωστε και τα απρόοπτα είναι μέσα στο παιχνίδι. Θα τα αντιμετωπίσω όλα, όπως πάντα.
Τι στόχους έχεις για το μέλλον (της επιχείρησης αλλά και της γενικότερης επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας);
Τους στόχους μου τους παραδέχομαι όταν τους κατακτήσω, οπότε θα μου επιτρέψεις να ανανεώσω τα νέα σε μελλοντική συνέντευξη στο αγαπημένο savoirville.
facebook: adaslittlekitchen, Γρηγορίου Λαμπράκη 10, Γλυφάδα
Photographer Protogeridis Kostas Panos Georgiou styling Alexia Lap Stefanos Pepe hair Renos Politis