Αντί για καστανό ρύζι μπορείς να χρησιμοποιήσεις σιτάρι. Είναι ένα πολύχρωμο πιάτο, αρωματικό και αρκετά υγιεινό αφού το λουκάνικο είναι από κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και χαμηλά σε λιπαρά.
Για 6 μερίδες θα χρειαστείς:
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 ψιλοκομμένο, μέτριο κρεμμύδι
1 κουταλάκι chili σκόνη
6 λουκάνικα από κοτόπουλο, κομμένα σε ροδέλες
1 κούπα καστανό ρύζι ή σιτάρι
2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
1 μέτρια πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κούπες μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γραμμάρια ντομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλάκια ρίγανη
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι που μπορεί να μπει και σε φούρνο βάλε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και την σκόνη chili. Σοτάρισε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Πρόσθεσε τα λουκάνικα και ρόδισε τα για περίπου 6-8 λεπτά.
Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι και τον ζωμό και χαμήλωσε λίγο τη θερμοκρασία. Ανακάτεψε τα 30 πρώτα δευτερόλεπτα και μετά απλά παρακολούθησε να μην κολλήσει το ρύζι. Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά.
Πρόσθεσε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τη σάλτσα ντομάτας. Βάλε το τηγάνι στον φούρνο μεχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το ρύζι να μαλακώσει. Θες να μείνεις με ελάχιστα υγρά. Άφησέ το στο φούρνο περίπου 35-45 λεπτά και φρόντισε να το παρακολουθείς συχνά.