sausageragout_0

Ανάμεσα σε μπεργκερς και περίπλοκες πίτσες ξεχάσαμε κλασικές, αγαπημένες μας γεύσεις.

Υλικά: 

1/2 από ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουταλιά λάδι 6 μικρά χωριάτικα λουκάνικα 1/2 κουταλιά δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 1 κούπα κόκκινο κρασί 1 κουταλιά ντοματοπελτέ 400g γραμμάρια ντοματάκια ψικοκομμένα αλάτι και πιπέρι

5-6 μεσαίες πατάτες δύο κουταλιές βούτυρο παρμεζάνα μισό ποτήρι γάλα

Οδηγίες: 

Ψήσε τα λουκάνικα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς. Σκέπασε τα με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 20-30 λεπτά και ξεσκέπασε τα στα τελευταία 10 λεπτά.

Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρόδισε το κρεμμύδι, πρόσθεσε τα λουκάνικα και το σκόρδο και μαγείρεψε τα για 5 λεπτά.

Ρίξε το κρασί, άφησε το να εξατμιστεί και πρόσθεσε τα ντοματάκια και τον πελτέ. Βάλε και τα μυρωδικά με το αλάτι και το πιπέρι. Δυνάμωσε τη θερμοκρασία και άφησε το να βράσει για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοίμασε τον πουρέ βράζοντας και πολτοποιώντας τις πατάτες. Στο ίδιο σκεύος ρίξε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, ανακάτεψε και στο τέλος πρόσθεσε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Σέρβιρε τον πουρέ με το λουκάνικο και δοκίμασε το με κόκκινο ξηρό κρασί