Λουκουμάδες σίγουρα έχεις φάει. Αλλά πιθανότατα έχεις δοκιμάσει μόνο την γλυκιά και όχι την αλμυρή εκδοχή τους.
Εμείς ανακαλύψαμε στο blog greciantaste μια από τις καλύτερες και ίσως πιο πρωτότυπες εκδοχές για αλμυρούς λουκουμάδες, με γέμιση από σπανάκι. Είναι εύκολοι και αναμφισβήτητα νόστιμοι!
Υλικά (για 25-30 λουκουμάδες):
- 200 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο
- 230ml νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Για τη γέμιση:
- 50 γραμμάρια σπανάκι
- 1/2 κρεμμυδάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια φέτα τριμμένη
Εκτέλεση:
Πρόσθεσε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ. Ανακάτεψε καλά. Κλείσε με μεμβράνη και άσε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σώταρε σε λίγο ελαιόλαδο το σπανάκι, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7 λεπτά.
Πρόσθεσε τη γέμιση στη ζύμη και τη φέτα. Ανακάτεψε ελαφρά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό πρόσθεσε το ηλιέλαιο μέχρι το 1/3 του περίπου. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, πάρε ζύμη και πρόσθεσέ τη στο καυτό λάδι. Τηγάνισε για 3-4 λεπτά στράγγιξε τους λουκουμάδες σε αντικολλητικό χαρτί.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 4 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο