Το lucuma είναι ένα Περουβιανό, με μεγάλη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά φρούτο, που δεν είχαμε ξανακούσει μέχρι πρόσφατα. Μοιάζει λίγο με τα αβοκάντο, αλλά είναι πιο στρογγυλό, με κίτρινη σάρκα με υφή όπως ένας μαγειρεμένες κρόκος αβγού. Αν και δεν ακούγεται πολύ ικανό να σου ανοίξει την όρεξη, οι ειδικοί διατείνονται ότι είναι πολύ υγιεινό και συνάμα γευστικό. «Μοναδικά γλυκό, αρωματικό και με γεύση λεπτή που θυμίζει σφένδαμο» λέει η Elissa Goodman, ολιστική διατροφολόγος, στο Style Caster.

Γιατί όμως θεωρείται superfood;

Ο καρπός αυτός είναι εφοδιασμένος με σίδηρο (Β2 και Β1), ψευδάργυρο, βιταμίνη Β3, ασβέστιο και πρωτεΐνη. Σύμφωνα με την Goodman, είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, φυτικών ινών και μετάλλων.

Πως το καταναλώνεις;

Η Goodman συνιστά να το χρησιμοποιήσεις ως υποκατάστατο ζάχαρης σε smoothies, στη ζαχαροπλαστική και στον καφέ.

Μπορείς να το βρεις σε καταστήματα με υγιεινά προϊόντα και σε μορφή σκόνης.


featured photo: 123RF.com