Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για την τσέπη, την υγεία, το σώμα μας και την απόδοσή μας στο γραφείο από το ετοιματζίδικο φαγητό. Μας ρίχνουν την ενέργεια και τα χρυσοπληρώνουμε. Γιατί απλά να μην ξυπνήσουμε ένα τέταρτο νωρίτερα και να ετοιμάσουμε ένα ελαφρύ γεύμα που θα μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια χωρίς να μας υπερφορτώσει;

v-embed

Μια καλή επιλογή είναι οι θρεπτικές σαλάτες. Όμως μέχρι την ώρα του μεσημεριανού τα φύλλα μαραίνονται, χάνουν τη γεύση τους και καταλήγετε να μασουλάτε την τροφή σαν μηρυκαστικά. Το νέο trend στο φαγητό του γραφείου είναι τα γυάλινα, μακρόστενα lunchboxes που, με τη σωστή προετοιμασία, κρατούν τις σαλάτες ολόφρεσκες ακόμα και για μέρες! Μπορείτε λοιπόν να φτιάχνετε κάθε Κυριακή από 5 τέτοια βαζάκια για κάθε μέρα που θα είστε στη δουλειά και να τα φυλάσετε στο ψυγείο.

Η διαδικασία είναι ως εξής. Στον πάτο βάζετε το dressing, ό,τι συνοδευτικό δηλαδή σε υγρή μορφή. Αυτό θα λειτουργήσει σαν συντηρητικό! Έπειτα ακολουθούν τα σκληρά λαχανικά, όπως τα κρεμμύδια, τα καρότα και οι πιπεριές, ενώ τα φασόλια μπαίνουν ακριβώς από πάνω για να δώσουν λίγη υπόσταση. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να τα προσθέσετε αν δεν σας αρέσουν.

Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε και λίγες πρωτεΐνες. Οι φέτες αλλαντικών κρατούν για μέρες, ενώ αν θέλετε να βάλετε κομμάτια κοτόπουλου ή τόνου, καλύτερα να τα προσθέσετε την ημέρα που θα καταναλώσετε το γεύμα. Λίγο σουσάμι από πάνω είναι ό,τι πρέπει.

Τέλος, είναι η ώρα για τα πράσινα φύλλα, τα οποία θα έχουν μια απόσταση από το dressing κι έτσι δεν θα γίνουν, όπως λέει κι ο λαός, νιανιά.