Μοιάζουν με μακαρόν αλλά είναι φτιαγμένα από βρώμη. Είναι μαλακά και λαστιχωτά μπισκότα βρώμης γεμισμένα με ένα γλυκό και κρεμώδες γλάσο από marshmallow.
Θα χρειαστείς συνολικά 40 λεπτά για να φτιάξεις 18 περίπου μπισκότα, άρα μάλλον η συνταγή εντάσσεται στις εύκολες και γρήγορες.
Θα χρειαστείς:
3 φλιτζάνια βρώμη,
1⅔ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά
1 ½ κουταλιά της σούπας μελάσα
1½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση:
12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλιτζάνι κρέμα marshmallow
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
¾ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
αλάτι
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε δύο φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα. Σε ένα μπλέντερ, δούλεψε τη βρώμη, μέχρι να σπάσει σε μικρά κομμάτια αλλά όχι σε σκόνη. Πρόσθεσε το αλεύρι, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και χτύπησε μερικές φορές ακόμα μέχρι να ενωθούν.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτύπησε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και να ενωθούν. Πρόσθεσε τα αυγά, τη μελάσα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε μέχρι να ενωθούν. Πρόσθεσε τα ξηρά υλικά και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άφησε τη ζύμη να καθίσει σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά.
Πλάσε τη ζύμη σε μπάλες 1 ½ κουταλιάς της σούπας και τοποθετήσε με κενό μεταξύ τους στο ταψί. Ψήσε για 9-11 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να δένουν οι άκρες, αλλά το κέντρο να είναι ακόμα μαλακό.
Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς, καθώς κρυώνουν θα σφίξουν. Επανάλαβε με την υπόλοιπη ζύμη.
Με ένα μίξερ χτύπησε το βούτυρο, πρόσθεσε την κρέμα marshmallow και χτύπησε μέχρι να ενωθούν. Πρόσθεσε άχνη ζάχαρη, ½ φλιτζάνι κάθε φορά, τη βανίλια και το αλάτι. Χτύπησε μέχρι να ενωθούν.
Βάλε το frosting σε μια σακούλα με μεγάλη στρογγυλή άκρη. Βάλε τη σωστή ποσότητα πάνω σε ένα μπισκότο και κλείσε με το καπάκι του. Αλλιώς άπλωσε το γλάσο με ένα κουτάλι ή ένα μικρό μαχαίρι βουτύρου.
Έτοιμα!