Αυτή η συνταγή για μάφινς με μύρτιλα από το sweetandsaltyfeelings.com είναι εξαιρετικά εύκολη και τρομερά γευστική. Είναι σίγουρα η τέλεια συνταγή για πρωινό, brunch ή σνακ!
Υλικά για 12 μάφινς:
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλο (μπορείς να βάλεις και κανονικό πλήρες γάλα)
- 2 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλα (μπορείς να βάλεις κατεψυγμένα μύρτιλα)
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ πρόσθεσε τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτύπησέ τα σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το βούτυρο και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα. Πρόσθεσε τη βανίλια και το ξινόγαλο και ανακάτεψε καλά. Σε ένα μεσαίο μπολ (ή και άμεσα μέσα στο μείγμα, αν θέλεις) κοσκίνισε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και πρόσθεσέ τα στο κρεμώδες μείγμα. Χτύπα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Πλύνε και στράγγισε τα μύρτιλα. Στη συνέχεια, στέγνωσέ τα με μια καθαρή πετσέτα και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, λιώσε περίπου τα μισά (αυτός ο χυμό τους, είναι απαραίτητος για το μείγμα). Πρόσθεσε τα λιωμένα μύρτιλα και με μια σπάτουλα ανακάτεψέ να μοιραστούν ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα. Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα μύρτιλα και ανακάτεψε. Τοποθέτησε ειδικά χαρτάκια σε φόρμα μάφιν με 12 θήκες. Μοίρασε το μείγμα στις θήκες, γεμίζοντας μόνο τα 2/3 της κάθε θήκης. Άφησε το 1/3 για να φουσκώσουν τα μάφινς. Ψήσε για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν οι κορυφές των μάφινς.
Άφησέ τα να κρυώσουν πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σπαγγέτι με πέστο κουνουπιδιού και λιαστή ντομάτα