Ένας είναι ο κανόνας που πρέπει να ακολουθείς πιστά αν αγαπάς την επιδερμίδα σου: Μην κοιμάσαι ποτέ φορώντας το μακιγιάζ σου. Τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά είναι αναρίθμητα, εσύ όμως επιλέγεις το σωστό καθαριστικό; Και αν ναι, πόσο σίγουρη είσαι ότι το χρησιμοποιείς με τον σωστό τρόπο; Υπάρχουν δυο κατηγορίες καθαριστικών προσώπου που πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις πάντα την πιο σωστή επιλογή: Το make remover και το cleanser.
Makeup Remover
Υπάρχουν σε πάρα πολλές εκδοχές στην αγορά. Μπορείς να τα βρεις σε πανάκια ντεμακιγιάζ, balm ή σε ένα διφασικό συνδυασμό. Αυτό που κάνει και το υποδηλώνει και το όνομα του είναι να αφαιρεί το στρώμα του makeup από το δέρμα σου. Η σύνθεσή του στην πλειοψηφία είναι νερό με λάδι και ένα συντηρητικό ώστε να τα διατηρεί μαζί. Δεν περιέχει κάποιας μορφής καθαριστικό. Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να δεις γραμμένο στα συστατικά “glycosides” που ανήκουν στην κατηγορία των πολύ ήπιων καθαριστικών. Το λαδάκι που περιέχεται βοηθά να λιώνει το μακιγιάζ ώστε να αφαιρείται πιο εύκολα και να μην αφυδατώνει εντελώς την επιδερμίδα. Επίσης, επειδή το μακιγιάζ των ματιών είναι πάντα πιο δύσκολο να αφαιρεθεί, υπάρχουν συγκεκριμένα καθαριστικά για την περιοχή αυτή.
Cleanser
Αφού έχεις απομακρύνει όλο το μακιγιάζ της ημέρας, ήρθε η ώρα να ακολουθήσει το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα. Αυτό του καθαρισμού εις βάθος. Ένα καθαριστικό τύπου Cleanser αποτελείται από νεράκι miceller και μια μορφή σαπουνιού. Μπορείς να το σκεφτείς σαν ένα βαμβακάκι που από τη μεριά με το σαπούνι τραβάει τα τυχόν υπολείμματα του μακιγιάζ και την λιπαρότητα. Ενώ από την άλλη μεριά το νεράκι ξεπλένει όλη την περιοχή έτσι ώστε να μην μείνει τίποτα που μπορεί να φράξει τους πόρους. Ανάλογα με την υφή που προτιμάς μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε milk, gel, balm ή scrub cleanser. Και μετά από αυτό το step το δέρμα σου είναι έτοιμο να δεχτεί τα προϊόντα της περιποίησης σου. Να θυμάσαι μόνο πως πάντα θα πρέπει να τελειώνεις τον καθαρισμό του προσώπου σου με αυτό.