Τα μικρά, καλομαγειρεμένα και παραγεμισμένα μανιταράκια με πολύχρωμη και γεμάτη γεύση “φάρσα” της @themothercook.
Ένα ορεκτικό για μεγάλη ή μικρή παρέα που μπορείς να ετοιμάσεις από πολύ πιο νωρίς και να ψήσεις την τελευταία στιγμή. Έτσι απολαμβάνουν όλοι το λαχταριστό λιωμένο τυρί με τις κόρδες του!
Υλικά για 25 μανιτάρια:
25 μανιτάρια λευκά
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ
1 πιπεριά κίτρινη σε μικρά καρέ
6 φέτες μπέικον σε μικρά καρέ
1/2 κούπα κινόα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ τριμμένη γραβιέρα
50 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
60-70 γρ τριμμένο κίτρινο τσένταρ
μερικά φύλλα φρέσκια ρίγανη (ή ξερή)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ξεφλουδίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια.
Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τα φύλλα της ρίγανης, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο (όπως φαίνεται στο βίντεο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, αέρα, για 12′. Στα 8′ αφαιρούμε το νερό που έχει μαζευτεί και το βάζουμε σε μπολ (θα το χρειαστούμε). Μετά από τα 12′,βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το επιπλέον νερό, εάν υπάρχει.
Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο νερό που θα χρειαστεί, προσθέτουμε το νερό των μανιταριών για έξτρα γεύση. Σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το μπέικον και τα κοτσάνια. Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4′ και προσθέτουμε την κινόα, τις πιπεριές και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε για άλλα 6-7′ και προσθέτουμε το μαϊντανό και τη γραβιέρα. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα μπαχαρικά.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τοποθετούμε από πάνω τα τριμμένα τυριά.
Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, όχι πολύ ψηλά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να βγάλουν μερικές φουσκάλες. Εναλλακτικά, αφήνουμε να κρυώσουν πλήρως και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε. Πριν τα ψήσουμε αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.