Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και λιαστές ντομάτες. Γιατί βαρέθηκες τα ψητά φαγητά των γιορτών, τα ζυμαρικά και τις πατάτες φούρνου. Και γιατί αγαπάς τα μανιτάρια. Ειδικά όταν συνδυάζονται με σπανάκι και ειδικά αν δεν χρειάζεσαι πολύ ώρα στην κουζίνα.
Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για ένα βράδυ με ταινία.
Τι θα χρειαστείς:
24 (cremini) μανιτάρια 250γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 1/3 της κούπας γιαούρτι στραγγιστό 1/2 κούπα τριμμένη mozzarella 1/4 κούπας τριμένη παρμεζάνα 400γρ σπανάκι 4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες 1/4 από ένα κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη αλάτι και πιπέρι
Πως θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί. Σε μία κατσαρόλα βράσε νερό και μόλις είναι έτοιμο βάλε το σπανάκι για 1 λεπτό. Βγάλε, στράγγισε κι άφησε για λίγο να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακάτεψε μαζί όλα τα υλικά, κρατώντας ξεχωτιστά 1/4 από το τριμμένο τυρί. Ανακάτεψε καλά μεταξύ τους. Καθάρισε και άδειασε το κοτσάνι από μανιτάρια ώστε να δημιουργηθεί ένα κενό. Με ένα κουτάλι βάλε μία με μίαμιση κουταλιά, αναλόγως το μέγεθός τους. Βάλε τα μανιτάρια στο ταψί. Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί και ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει. Σέρβιρε όσο είναι ζεστά.