Κάθε άνοιξη, ο στόχος είναι να τελειοποιούμε μια συνταγή για cocktail. Η φετινή είναι μια παραλλαγή της margarita και αποτελείται από δύο μεγάλους μας έρωτες: τεκίλα και αβοκάντο. Μπες στην κουζίνα και σήκωσε μανίκια. Θα χρειαστείς μόνο 10 λεπτά.
Υλικά
Για το “αλατισμένο” ποτήρι
1 1/2 κ.σ θαλασσινό αλάτι
1/4 – 1/2 σκόνη τσίλλι
2 φέτες lime
Η margarita
1 αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια
1 1/2 κούπα θρυμματισμένο πάγο
90 ml χυμό lime
3 κ.σ σιρόπι αγαύης
120 ml τεκίλα
60 ml triple sec
3 φύλλα κόλιανδρου
2 φέτες lime για το σερβίρισμα
Οδηγίες
“Αλατισμένο” ποτήρι
- Σε ένα πιάτο ανακάτεψε μαζί το αλάτι και το chilli.
- Πέρασε μια φέτα lime περιμετρικά σε ολόκληρο το στόμιο του ποτηριού της Margarita και μετά βούτηξέ το μέσα στο μείγμα του αλατιού με το chilli.
- Σιγουρέψου ότι το στόμιο καλυφθεί εξ’ολοκλήρου.
Η Margarita
- Τοποθέτησε σε ένα blender τα κομμάτια αβοκάντο, τον πάγο, το σιρόπι αγαύης, την τεκίλα, το triple sec και τον κόλιανδρο. “Χτύπησε” το μείγμα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
- Βάλε τη μαργαρίτα στο “αλατισμένο” ποτήρι και διακόσμησέ το με μια φέτα lime. Σέρβιρε.