Κάθε άνοιξη, ο στόχος είναι να τελειοποιούμε μια συνταγή για cocktail. Η φετινή είναι μια παραλλαγή της margarita και αποτελείται από δύο μεγάλους μας έρωτες: τεκίλα και αβοκάντο. Μπες στην κουζίνα και σήκωσε μανίκια. Θα χρειαστείς μόνο 10 λεπτά.

Υλικά

Για το “αλατισμένο” ποτήρι

1 1/2 κ.σ θαλασσινό αλάτι

1/4 – 1/2 σκόνη τσίλλι

2 φέτες lime

Η margarita

1 αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια

1 1/2 κούπα θρυμματισμένο πάγο

90 ml χυμό lime

3 κ.σ σιρόπι αγαύης

120 ml τεκίλα

60 ml triple sec

3 φύλλα κόλιανδρου

2 φέτες lime για το σερβίρισμα

Οδηγίες

“Αλατισμένο” ποτήρι

  1. Σε ένα πιάτο ανακάτεψε μαζί το αλάτι και το chilli.
  2. Πέρασε μια φέτα lime περιμετρικά σε ολόκληρο το στόμιο του ποτηριού της Margarita και μετά βούτηξέ το μέσα στο μείγμα του αλατιού με το chilli.
  3. Σιγουρέψου ότι το στόμιο καλυφθεί εξ’ολοκλήρου.

Η Margarita

  1. Τοποθέτησε σε ένα blender τα κομμάτια αβοκάντο, τον πάγο, το σιρόπι αγαύης, την τεκίλα, το triple sec και τον κόλιανδρο. “Χτύπησε” το μείγμα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
  2. Βάλε τη μαργαρίτα στο “αλατισμένο” ποτήρι και διακόσμησέ το με μια φέτα lime. Σέρβιρε.
Το negroni που θα έπινε ο Harry Potter
featured image: bonappetit.com