Μεσογειακη quiche με λαχανικα
Μια εύκολη συνταγή που μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Μπορείς να φας ένα κρύο κομμάτι της ακόμα και για σνακ.
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα κρούστας
2 κουταλιές βούτυρο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 μεσαίο κολοκύθι
1 κόκκινη πιπεριά
1-2 σκελίδες σκόρδου
1 φλυτζάνι βασιλικό
1 φλυτζάνι κόκκινη σάλτσα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
3 μεγάλα αυγά
1-1/4 φλυτζάνι γάλα
1-1/2 φλυτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
115 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο τιγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 6′ .
Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αρκετά μαλακό.
Ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα, τον βασιλικό και το θυμάρι και ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά αλάτι, πιπέρι και το κίτρινο τυρί.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο για το κάθε φύλλο κρούστας. Από πάνω προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά.
Προσθέτουμε στο πάνω μέρος το κατσικίσιο τυρί.
Ψήνουμε για 45′ μέχρι να λιώσει το τυρί.
Το αφήνουμε 30′ να κρυώσει, πριν το σερβίρουμε.