Κρεμώδης, ζουμερή, τραγανή, spicy, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες έθνικ σαλάτες. Μπορείς να τη σερβίρεις κατευθείαν αλλά μπορείς κι αφού την αφήσεις μισή ώρα στο ψυγείο.
Τι θα χρειαστείς:
4 καλαμπόκια ή μία κονσέρβα με καλαμπόκι ελαιόλαδο 1½ κουταλιά mayo 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι ⅓ κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ¼ κούπας φέτα θρυμματισμένη ¼ κουταλάκι πάπρικα 1 jalapeño πιπεριά ¼ κουταλάκι αλάτι
Πώς θα το φτιάξεις:
Αν δεν χρησιμοποιήσεις την κονσέρβα τότε θα πρέπει να προθερμάνεις τον φούρνο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Βούτηξε τα καλαμπόκια στο λάδι ή βούρτσισέ το με ένα πινέλο. Ψήσε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμο άφησέ το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη mayo, το σκόρδο και το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Πρόσθεσε το καλαμπόκι μαζί τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο μπολ. Μετά πρόσθεσε το τυρί, το κόλιανδρο, την πάπρικα, τη jalapeño και το αλάτι.