Αυτή η συνταγή σούπας με τυριά και μπύρα χρειάζεται μπόλικο τυρί τσένταρ, ένα μπουκάλι από την αγαπημένη σου μπύρα και κυβάκια jalapenos.
Χρειάζεσαι συνολικά 50 λεπτά και τα παρακάτω υλικά:
1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
3 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
3 jalapenos, κομμένες σε κύβους (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο (περίπου 2 σκελίδες)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
750 ml μπύρα
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου)
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 1/2 κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζέσταινε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, τη jalapenos, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα και το αλάτι. Σόταρε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πρόσθεσε τη μπύρα και τον ζωμό και χαμήλωσε τη θερμοκρασία.
Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, λιώσε το βούτυρο. Πρόσθεσε το αλεύρι και μαγείρεψε για 6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά το μείγμα.
Πρόσθεσε το μείγμα στη σούπα που σιγοβράζει και άφησέ για άλλα 5 λεπτά. Η σούπα θα αρχίσει να πήζει.
Πρόσθεσε το γάλα και σιγοβράζουμε ξανά για 10 λεπτά. Άφησε τη σούπα να κρυώσει για 5 λεπτά.
Πρόσθεσε το τσένταρ και ανακάτεψε καλά, μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε.