Αυτό το cocktail είναι ξινό, καπνιστό, πικάντικο και λίγο γλυκό.
Τι θα χρειαστείς:
1 μεζούρα λευκή τεκίλα (30ml)
1 μεζούρα mezcal (30ml)
15 ml φρέσκο χυμό λάιμ
2 μεζούρες φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ (60ml)
15 ml μέλι
1 μεζούρα ανθρακούχο νερό (30ml)
jalapeño σε φέτες
αλάτι τσίλι: ανακατέψτε το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και τσίλι σκόνη μαζί σε ένα μικρό μπολ
γαρνίρετε με γκρέιπφρουτ και κλωνάρι δεντρολίβανο
Πώς θα το φτιάξεις:
Ανακάτεψε μαζί ίσα μέρη ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και τσίλι σκόνη σε ένα μικρό μπολ. Μετάφερε σε ένα πιάτο και απλώσε το στην επιφάνειά του. Βρέξε το χείλος ενός ποτηριού κοκτέιλ με μια φέτα λάιμ και, στη συνέχεια, βύθισε το ποτήρι του κοκτέιλ ανάποδα στο μείγμα αλατιού για να πάει σε όλο το χείλος.
Γέμισε ένα σέικερ με πάγο και προσθέσε τεκίλα, mezcal, χυμό λάιμ, χυμό γκρέιπφρουτ, μια φέτα jalapeño και μέλι.
Σουρώσε σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο και προσθέσε μια topo chico (αναψυκτικό που θα βρεις σε κάβες) από πάνω.
Γαρνίρε με μια φέτα γκρέιπφρουτ και ένα κλωνάρι δεντρολίβανου.