Συνταγή μηλόπιτας με αρκετό… μέλι!
Υλικά
5 μήλα
2 ξυλάκια κανέλας
1/2 κουτ. γλ. Γαρύφαλλο
500 γρ. αλευρι Που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. Μελι
1 αυγο
250 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Προσθέτουμε τα δύο ξυλάκια της κανέλας και το γαρύφαλλο και βάζουμε τα μήλα μέσα σε Μπολ το οποίο γεμίζουμε με νερό. Βάζουμε το Μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά (Ή βράζουμε σε κατσαρολάκι για 5 λεπτά). Στη συνέχεια σουρώνουμε. Αναμειγνύουμε σε μίξερ τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μέλι, το αυγό και το βούτυρο (ελαφρώς λιωμένο). Σε ταψάκι βάζουμε τα 2/3 της ζύμης, από πάνω τα μήλα και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλή όρεξη!
One thought on “Η μηλόπιτα με μέλι όπως την κάνει μια διατροφολόγος”