Εύκολη συνταγή με μήλα στο φούρνο, με απλά υλικά. Το καινούριο σου αγαπημένο επιδόρπιο.
Υλικά
6-7 μήλα μεσαίου μεγέθους
30 ml χυμός λεμονιού
15 ml λάδι καρύδας (προαιρετικό)
128 γρ ζάχαρη
1 ½ κ.σ κανέλα
½ κ.σ τριμμένο τζίντζερ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
21 γρ άμυλο αραβοσίτου
45 ml φρέσκο χυμό μήλου ή νερό
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 °C
- Κόψε τα μήλα σε φέτες. Όσο πιο λεπτές, τόσο το καλύτερο. Προσπάθησε όμως να τις κόψεις ομοιόμορφα για να ψηθούν όλες το ίδιο καλά.
- Βάλε τα μήλα σε ένα πυρέξ και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το άμυλο αραβοσίτου, το χυμό μήλου και αλάτι.
- Τα ψήνεις για 45 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Μετά αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε τα για 10 – 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να δεις ότι έχουν καραμελώσει.
Ταιριάζουν ιδανικά με παγωτό βανίλια ή καρύδα. Καλή απόλαυση!