Κάθε χρόνο από τις 23 Αυγούστου έως τις 22 Σεπτεμβρίου, ο Ήλιος κινείται σε αυτό το οργανωμένο ζώδιο. Την εποχή του Παρθένου, καλούμαστε να σκεφτούμε με λογική και να οργανώσουμε τους χαοτικούς τομείς της ζωής μας.

Το ξέρεις ήδη πως κάθε 30 μέρες περίπου, ο Ήλιος επισκέπτεται ένα ζώδιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της «εποχής» όλοι αισθάνονται την ενέργεια αυτού του ζωδίου.

Πότε είναι η εποχή του Παρθένου;

Η σεζόν του Παρθένου ξεκινά στις 22 Αυγούστου και τελειώνει στις 22 Σεπτεμβρίου. Έρχεται μετά την εποχή του Λέοντα και πριν από την εποχή του Ζυγού.

Τι αντιπροσωπεύει η εποχή του Παρθένου;

Ο Παρθένος είναι το δεύτερο από τα τρία ζώδια της γης στον ζωδιακό κύκλο (τα άλλα είναι ο Ταύρος και ο Αιγόκερως). Είναι επίσης ένα από τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια (μαζί με τους Διδύμους, τους Ιχθύες και τον Τοξότη). Αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζεται εύκολα και πάντα έτοιμο για λίγη αυτοβελτίωση.

Κυβερνούμενοι από τον Ερμή, οι Παρθένοι είναι οι οργανωμένοι του ζωδιακού κύκλου, με οξυδερκή μάτια, μπορούν να εντοπίσουν τι πρέπει να διορθωθεί ή να βελτιωθεί. Κατά τη διάρκεια της εποχής του Παρθένου, είναι μια καλή στιγμή για να αντιμετωπίσεις θέματα υγείας και ευεξίας ή να οργανώσεις τον χώρο σου.

Τι θα φέρει η εποχή του Παρθένου; 

1. Χτίσε μία καλύτερη ζωή

Δεν χρειάζεται να περιμένεις να τελειώσει η χρονιά για να λάβεις αποφάσεις, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα διατροφής, άσκησης και οικονομικών. Η εποχή του Παρθένου είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις να κάνεις κινήσεις ώστε να ζήσεις την πιο ισορροπημένη εκδοχή της ζωής σου.

Η αυτοφροντίδα μπορεί να είναι ένα σχεδόν κλισέ αυτή την εποχή, αλλά είναι ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία στο οπλοστάσιο του Παρθένου. Ενσωμάτωσέ τη στον τρόπο ζωής σου κατά τη διάρκεια του μήνα. Αξιολόγησε τις πιο σημαντικές ανάγκες σου και επένδυσε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Μόλις ζήσεις τα οφέλη της αρωματοθεραπείας με λεβάντα που ανακουφίζουν από το άγχος και τις πρωινές προπονήσεις με ΤRX, δεν θα επιστρέψεις ποτέ εκεί που ήσουν!

2. Κάνε ένα digital detox

Στις ζωές μας κυριαρχούν τα δεδομένα και οι πληροφορίες – και αγαπάμε τη Siri και την Alexa και τις εύκολες απαντήσεις τους σε οτιδήποτε θέλουμε να μάθουμε, η υπερβολή όμως δεν είναι υγιής. Τα smartphones μπορούν να μειώσουν την εστίασή μας. Το Twitter μπορεί να εξελιχθεί σε εντάσεις. Το Instagram παρουσιάζει έναν καθημερινό καταιγισμό «τέλειων» ζωών και σωμάτων που μπορεί να είναι τοξικά για την αυτοεκτίμησή μας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προωθούν τον ναρκισσισμό και οι κινητές συσκευές μπορεί να είναι ο ένοχος πίσω από την αϋπνία για ορισμένους από εμάς. Εάν ένα διάλειμμα από την τεχνολογία —ακόμα και για μόλις 24 ώρες— φαίνεται αδύνατο, σκέψου μια πιο μικρή περίοδο απενεργοποίησης (ίσως μόνο μία ώρα) κάθε μέρα. Ή μην επιτρέπεις το κινητό στην κρεβατοκάμαρά σου ώστε να διαβάζεις και περισσότερο. Ο χρόνος μακριά από την οθόνη θα φέρει ηρεμία και θα σου δώσει πραγματικό χρόνο με τους ανθρώπους στη ζωή σου—αυτούς που πραγματικά έχουν σημασία.

3. Έλα σε επαφή με τη ​​φύση

Για να βρεις ξανά το focus σου εκμεταλλεύσου τη γήινη ενέργεια αυτού του ζωδίου. Δεν υπάρχει τίποτα σαν τη χαλαρή βόλτα στη φύση που θα καθαρίσει τον εγκέφαλό σου.

Μία βόλτα στο βουνό θα ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, τη διάθεση, την εστίαση και την ενέργεια σου, ενώ θα μειώσει την αρτηριακή πίεση και το στρες. Βάλε στο αθόρυβο το τηλέφωνο, περπάτησε αργά και χωρίς πρόγραμμα και απόλαυσε τη θέα, τους ήχους και τις μυρωδιές.

4. Μίλα, γράψε

Η εποχή του Παρθένου οξύνει τις γνώσεις μας στον λόγο. Είτε γράφεις στίχους σε ένα σημειωματάριο είτε γράφεις τα απομνημονεύματά σου, γράψε. Θα ανακαλύψεις ότι έχεις περισσότερα από όσα νόμιζες να πεις.

Για έμπνευση χρησιμοποίησε όσα βλέπεις γύρω σου κι βάλε να ακούσεις το «Lemonade» της -επίσης Παρθένου- Beyonce. Ακόμα κι αν δεν το έχεις με τις λέξεις, μίλα ή διάβασε. Θυμήσου ότι ο Καρλ Λάγκερφελντ, ήταν Παρθένος. Έφτιαξε μια βιβλιοθήκη από το δάπεδο μέχρι την οροφή, στοιβάζοντας την τεράστια συλλογή του οριζόντια, έτσι ώστε οι τίτλοι να είναι ευανάγνωστοι. Αυτή η πρακτική εκκεντρικότητα – σήμα κατατεθέν του Παρθένου.