Και ποιος δε λατρεύει τα ντόνατς; Αυτά τα τηγανητά πεντανόστιμα γλυκάκια, που εξαφανίζονται στο λεπτό όπου κι αν βρεθούν. Η συγκεκριμένη συνταγή όμως είναι απαλλαγμένη από λάδια αφού τα mini donuts ψήνονται στο φούρνο σε ειδικό ταψάκι για ντόνατς. Το μόνο που έχεις να προσθέσεις είναι η ζύμη. Αν πάλι δεν έχεις, μπορείς πάντα να τα τηγανίσεις.

ddd

Υλικά:

Για τα donuts:

1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ στικ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

¼ της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη

¼ της κούπας καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας

½ κούπα γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας:

120 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια

½ κουταλιά της σούπας σιρόπι καλαμποκιού (corn syrup)

Για το γλάσο βανίλιας:

¼ της κούπας γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας

2 κούπες ζάχαρη άχνη

Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Άλλα υλικά:

Χρωματιστή τρούφα, τρούφα σοκολάτας, διάφορα ζαχαρωτά

 fff

Διαδικασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Βουτυρώστε το ειδικό ταψάκι για ντόνατς.

Σε ένα μπώλ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπώλ με το μίξερ χειρός ανακατέψτε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ μείγμα. Προσθέστε τη βανίλια και το αυγό και ανακατέψτε καλά.

Σε αυτό το μείγμα προσθέστε το μπώλ με το αλεύρι και το γάλα λίγο-λίγο και εναλλάσσοντας τις κινήσεις σας.

Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή και με ένα κουτάλι αδειάστε το μείγμα στο ειδικό ταψάκι. Προσοχή! Γεμίζετε τις θήκες μέχρι τη μέση γιατί φουσκώνουν.

Ψήστε τα για περίπου 8 με 10 λεπτά και βγάλτε τα να κρυώσουν.

Για το γλάσο σοκολάτας βάλτε όλα τα υλικά σε μπέν μαρί. Όταν γίνουν ένα ωραίο μείγμα το γλάσο είναι έτοιμο.

Για το γλάσο βανίλιας απλώς ανακατέψτε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά. Στο τέλος προσθέτετε αν θέλετε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Βουτήξτε το κάθε ντόνατς στο γλάσο που επιθυμείτε, διακοσμήστε το με τις τρούφες, αφήστε το να κρυώσει και έτοιμο!