Φτιάξε για τους φίλους σου mini tiramisu. Το διάσημο ιταλικό γλύκισμα με τον espresso ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο. Φτιάξε σε μικρά ποτηράκια ατομικές δόσεις και σέρβιρε τα μαζί με την υπενθύμιση περί ελάχιστων τύψεων.
Τι θα χρειαστείς:
125ml γάλα πλήρες 150γρ ζάχαρη 4 κρόκους αυγών 1 κουταλάκι βανίλια 250γρ mascarpone 250ml καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου 75ml ρούμι 24 savoiardi μπισκότα κακάο σε σκόνηΠως θα το φτιάξεις:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα μαζί με τα 50γρ από τη ζάχαρη και ανακάτεψε να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια.
Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα ρίξε το στο μείγμα των κρόκων και ανακάτεψε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Μόλις έχεις ένα ομοιογενές μείγμα ρίξτο ξανά στο κατσαρολάκι που έβραζε το γάλα και χαμήλωσε κι άλλο τη θερμοκρασία. Ανακάτεψε για 3-4 λεπτά ακόμα.
Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και σκέπασε το με μεμβράνη. Βάλε το στο ψυγείο για μισή ώρα. Μόλις κρυώσει πρόσθεσε το mascarpone και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα ρηχό, πλατύ μπολ ανακάτεψε το αλκοόλ με τον καφέ. Βούτηξε ένα ένα τα μπισκότα στο υγρό και άφησε τα για 10-15 δευτερόλεπτα να μαλακώσουν.
Σε κάθε ποτήρι ή βαζάκι βάλε από μία κουταλιά κρέμα και από δύο μπισκότα. Αν χρειαστεί μπορείς να σπάσεις τα μπισκότα στα δύο. Εξαρτάται από τι ποτήρια θα χρησιμοποιήσεις. Πρόσθεσε μία μεγάλη κουταλιά κρέμα και κάνε το ίδιο για άλλες δύο στρώσεις κρέμας.
Βάλε τα ποτήρια με το γλυκό στο ψυγείο για 30-45 λεπτά. Πασπάλισε με κακάο και σέρβιρε δροσερό. Διακόσμησε με ένα μπισκότο σπασμένο στη μέση.