Αρχικά η Δήμητρα άφησε τη δουλειά της και την καριέρα της ως λογίστρια σε πολυεθνική για να μείνει στο σπίτι να μεγαλώσει το πρώτο της παιδί, τον Αντώνη. Όπως εξηγεί και η ίδια “πάντα μαγείρευα, από πολύ μικρή, πάντα είχα κόσμο σπίτι ή έστελνα τάπερ με φαγητό σε φίλους και οικογένεια!”. Έτσι, άρχισε να φωτογραφίζει τα φαγητά της και να τα ανεβάζει στο Instagram. Σήμερα ο λογαριασμός της μετράει πάνω από 27 χιλιάδες ακόλουθους και συνεχίζει.

“Μου αρέσει η αγάπη που λαμβάνω καθημερινά. Η καλημέρα που θα μου πουν ακόμα και στο πρωινό μου post με τον καφέ μου. Τελικά το φαγητό είναι μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μας. Χαίρομαι όμως γιατί αυτά που ανεβάζω, αρέσουν πολύ, φαίνεται ότι ταυτίζομαι με πολλούς. Το αληθινό φαγητό είναι αυτό που θέλω να με χαρακτηρίζει.”

Την περίοδο της καραντίνας κάνω πιο περίπλοκα φαγητά επειδή έχω χρόνο, να δοκιμάσω καινούργια πράγματα! Αυτό προτρέπω λοιπόν να κάνουμε όλοι! Να μπούμε κουζίνα να μαγειρέψουμε και να δοκιμαστούμε! Να φτιάξουμε μια πίτα παράδειγμα που αναμφισβήτητα χρειάζεται πιο πολύ χρόνο. Να κάνουμε comfort φαγητό για τους αγαπημένους μας. Και να υπολογίσουμε να δώσουμε και ένα τάπερ σε κάποιον που μπορεί να το έχει ανάγκη.

Παρακάτω θα βρεις τις πέντε προτάσεις τις Δήμητρας για να δοκιμάσεις αυτές τις μέρες που ίσως να έχεις περισσότερο χρόνο.

Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mimi (@missmimifoodie)

2 αυγά, 1 μπανάνα ώριμη ή δυο μικρές, 120 γρ. ζάχαρη, λίγο αλάτι, 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1/2 κ.γ. baking powder, 100 ml ηλιέλαιο, λίγη κανέλα, λίγο αλάτι, 150 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια. Για την επικάλυψη: 150 κουβερτούρα λιωμένη, 2-3 κ.σ. γάλα.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις προσθέτουμε. Έπειτα το ηλιέλαιο, το αλάτι, το baking powder, το αλεύρι και την κανέλα! Τέλος ανακατεύουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα! Ψήνουμε στους 180’ για 35’-40’. Για την επικάλυψη: Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το γάλα και απλώνουμε με αγάπη πάνω από το κέικ αφού ψηθεί κ λίγο κρυώσει!

Ανοιχτή πίτα-πίτσα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mimi (@missmimifoodie)

Απλώνω ένα φύλλο σφολιάτας. Του κάνω τρύπες με ένα πιρούνι. Σοτάρω μανιτάρια με σκόρδο, σβήνω με λίγο κρασί, αλάτι πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Βάζω ότι τυράκια τριμμένα έχω και ανακατεύω τη γέμιση. Αφήνω λίγο να κρυώσει και έπειτα την απλώνω πάνω στην σφολιάτα. Ψήνω με αγάπη για περίπου 20´

Κλασική μαμαδίστικη τυρόπιτα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mimi (@missmimifoodie)

Για το φύλλο θα χρειαστούμε 300 γρ. αλεύρι κίτρινο κι 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι, ελαιόλαδο, 300-320 ml νερό χλιαρό και σταγόνες ξύδι. Για τη γέμιση, φέτα, 2 αυγά ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι! 40 λεπτά στους 180

Γαλατόπιτα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mimi (@missmimifoodie)

Ζεσταίνουμε 3 κούπες γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 1 κούπα ζάχαρη (αν τη θέλουμε πιο γλυκιά βάζουμε 1 1/2 ζάχαρη) μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε συνεχώς. Έπειτα 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει! Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε 2 αυγά κ 30 γρ. βούτυρο παγωμένο. Ψήνουμε σε βουτυρωμένο κ αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος για 30´-40´. Στους 180 στον αέρα, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα. Πασπαλίζουμε με κανέλα κ ζάχαρη.

Κέικ με πραλίνα και μπανάνα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mimi (@missmimifoodie)

Θα χρειαστείς: 150 γρ. Βούτυρο, 2 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη, 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ., 2 κ.γ. baking powder, 1/2 κούπα γάλα, 200 γρ. πραλίνα, 1 μπανάνα ώριμη.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Κ τέλος το γάλα, το αλεύρι κ το baking powder. Σε φόρμα βάζουμε τα 2/3 της ζύμης, προσθέτουμε σε φέτες τη μπανάνα και σε στρώση την πραλίνα. Τέλος την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε στους 180 για 35´-40’.