Η Δευτέρα είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας. Με αυτή τη συνταγή, όμως, που βρήκαμε στο treasuresandtravelsblog.com μπορούμε να την κάνουμε λίγο πιο γλυκιά. Τα μπισκότα αυτά είναι πολύ νόστιμα, αφού έχουν εξωτερικά έχουν μια πολύ τραγανή μαρέγκα και στο εσωτερικό τους είναι πολύ αφράτα.
Υλικά:
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκάλευρο
- 3 ασπράδια αυγών
- 1/4 κουταλιού αλάτι
- 1 κουταλιά στιγμιαίο espresso
- 3 κουταλάκια σκόνι κακάο
- 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα ελαφρά τη ζάχαρη με το καλαμποκάλευρο.
- Σε ένα άλλο μπωλ, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με τα αλάτι, μέχρι να γίνουν αφράτα. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπάμε για 6 – 8 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον espresso και το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Με μια πλαστική σπάτουλα, ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας.
- Με ένα κουτάλι, παίρνουμε λίγο από το μείγμα που ετοιμάσαμε και το τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανά ( περίπου 40 λεπτά) και τα αφήνουμε να κρυώσουνε για 20 λεπτά.