Έχει τύχει σε όλους μας. Αποφασίζεις να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα γλυκά και καταλήγεις μια εβδομάδα από το πέρας των γιορτών να τα κοιτάς και να αναρωτιέσαι ποιος θα τα φάει όλα αυτά που έχουν περισσέψει και τι θα τα κάνεις.
Δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι όμως άλλο αφού για όλα τα leftovers υπάρχει και από μια λύση. Και αν για παράδειγμα εσένα σου περίσσεψαν αρκετοί κουραμπιέδες ήρθε η ώρα να τους αξιοποιήσεις δημιουργώντας το πιο νόστιμο μωσαϊκό με γλάσο σοκολάτας.
Τι θα χρειαστείς:
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 400 γραμμάρια κουραμπιέδες
- 20ml λικέρ αμύγδαλο
- 30 γραμμάρια κακάο άγλυκο
Υλικά για το γλάσο-διακόσμηση:
- 120 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας
- 120ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 40 γραμμάρια πραλίνα
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε ένα μπολ σπάσε σε χοντρά κομμάτια τα 280 γραμμάρια κουραμπιέ και τα υπόλοιπα κάνε τα σκόνη. Πρόσθεσε μέσα το λιωμένο βούτυρο, το κακάο και το λικέρ. Ανακάτεψε με μια μαρίζ και μετάφερε το μείγμα σε λαδόκολλα τυλίγοντας το σαν καραμέλα. Άφησέ το στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες να σφίξει.
Αφού περάσει η ώρα, σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος. Μόλις ξεκινήσει να βράζει απόσυρε και ρίξε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί εντελώς και να μην υπάρχουν κομμάτια σοκολάτας. Τοποθέτησε τον κορμό πάνω σε μια σχάρα και περίχυσε με το γλάσο σοκολάτας.
Τέλος σε μια σακούλα κορνέ βάλε την πραλίνα και στόλισε με ροζέτες. Τοποθέτησε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα περίπου.
Σέρβιρε σε φέτες και προαιρετικά πασπάλισε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κεφτεδάκια κοτόπουλο με γλάσο σόγιας και σουσαμιού