Θα χρειαστείς:
180ml κουβερτούρα
180γρ βούτυρο
4 κ.σ. νερό
4 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα και 1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ρούμι
Λίγο αλάτι
1/4 κ.σ. κρεμόριο
1 κ.γ. βανίλια
1 φύλλο δεντρολίβανο
Γέμισε μέχρι τη μέση ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό και βάλε το να βράσει σε μέτρια φωτιά. Ύστερα, βάλε ένα μεταλλικό μπολ από πάνω και ρίξε την κουβερτούρα, το βούτυρο, το υπόλοιπο νερό και το δεντρολίβανο και ανακάτευε μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια, γέμισε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο και άφησέ το στην άκρη. Σ’ ένα διαφορετικό μπολ, από μέταλλο, το οποίο βάζεις πάνω από το κατσαρολάκι, ρίχνεις τους κρόκους των αυγών, την 1/2 κούπα ζάχαρη, το ρούμι και το νερό για περίπου 5 λεπτά και το ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το βγάζεις από τη φωτιά και το βάζεις πάνω στο κρύο νερό, ενώ συνεχίζεις να ανακατεύεις για περίπου 10 λεπτά. Ύστερα, ανακατεύεις τη σοκολάτα με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
Σ’ ένα τρίτο μπολ, χτυπάς τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι και το κρεμόριο μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας. Συνεχίζεις, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Πρόσθεσε την κουταλιά ζάχαρης και συνέχισε να χτυπάς. Ρίξε μέσα και τη βανίλι και ανακάτεψε.
Ρίξε το 1/3 της μαρέγκας μέσα στη σοκολάτα και ανακάτεψε απαλά ώστε η mousse να μην χάσει την υφή της. Το υπόλοιπο άφησέ το για το τέλος και βάλε τη mousse σε μικρά μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Η mousse au chocolat μπορεί να μείνει στο ψυγείο εως και 4 μέρες.
Source: The Kitchy Kitchen