Ανακαλύψαμε τις σούπερ καλοκαιρινές μπάρες καρύδας της Θεοδώρας από το @sweetandsaltyfeelings.
Eίναι υγιεινές, αλλά νόστιμες και μπορείτε να τις έχετε με ελάχιστη φασαρία στην κουζίνα σας, λέει η ιδια. Γεμιστές με τριμμένη καρύδα και με επικάλυψη μαύρης σοκολάτα, είναι ένα σνακ χωρίς γλουτένη.
Για να διατηρηθούν βάλε τις σε ένα αεροστεγές δοχείο και φύλαξε τις στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες (ή ίσως και περισσότερο). Αν δεν καταναλωθούν τις επόμενες μέρες, μπορείς να τις διατηρήσεις και στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα.
Ο καλύτερος τρόπος για να τις ξεπαγώσεις είναι να το κάνεις σταδιακά βγάζοντας τις μπάρες από την κατάψυξη και βάζοντάς τις στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα χρειάζονται περίπου 20-30 λεπτά εκτός ψυγείου μέχρι να τις καταναλώσετε.
Για 10 μερίδες χρειάζεσαι 15 λεπτά και τα παρακάτω υλικά:
2 φλιτζάνια χωρίς ζάχαρη τριμμένη καρύδα/νιφάδες καρύδας
1/4 λάδι καρύδας
3 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
πρέζα αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι (180 g) μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
Τι θα χρειαστείς:
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα πηχτό και κολλώδες μείγμα.
Στρώστε μια λαδόκολλα πάνω από ένα μικρό πιάτο. Μεταφέρετε το μείγμα καρύδας, πιέστε το με τα χέρια σας και βάλτε το στην κατάψυξη να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει.
Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα με μπεν μαρί (διπλό μπόιλερ).
Βγάζουμε το μείγμα καρύδας από την κατάψυξη και κόβουμε σε ισομετρικά ορθογώνια κομμάτια. Με ένα πιρούνι βουτάμε τις μπάρες στη λιωμένη σοκολάτα, προσέχοντας να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες.
Τα τοποθετούμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να δέσει η σοκολάτα ή τα βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
Μόλις σταθεροποιηθεί, απολαύστε!
Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές εδώ