Είναι γεγονός πως μια μπάρα είναι το υπέρτατο σνακ, αφού σε γεμίζει ενέργεια και βιταμίνες και -το κυριότερο- μπορείς να την πάρεις παντού μαζί σου. Δημητριακά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μέλι και πολλά άλλα υλικά, μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη σου για να δημιουργήσεις πάρα πολλούς συνδυασμούς για το αγαπημένο σου σνακ.
Οι παρακάτω μπάρες από το blog Grecian Taste είναι ένας συνδυασμός μπάρας και μπισκότου με γέμιση μαρμελάδα (ή σοκολάτα ή ό,τι θέλεις), και μπορεί να σου θυμίσουν την πάστα φλώρα σε μπάρα!
Υλικά (για 6-7 μπάρες):
- 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή ολικής)
- 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 100 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια (ή καρύδας)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
για τις γεμίσεις:
- 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σου
- 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι κακάο
- 3-4 κομμάτια μαύρης σοκολάτας ή σταγόνες
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
Ανακάτεψε το αλεύρι, τη βρώμη, το αλάτι και μπέικιν. Πρόσθεσε το βούτυρο και το μέλι, ζύμωσε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Κλείσε σε μεμβράνη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στην κλασσική μακρόστενη φόρμα για κέικ πρόσθεσε αντικολλητικό χαρτί. Πρόσθεσε τα 3/4 της ζύμης και πάτα καλά για να γίνει μια βάση.
Για τη γέμιση:
Πρόσθεσε μια στρώση από γέμιση της αρεσκείας σου. Την κάνεις μισή μισή. Πρόσθεσε αριστερά μαρμελάδα, δεξιά στρώση ταχίνι κακάο και κομμάτια σοκολάτας. Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω ανά τόπους και πατώντας ελαφρά.
Ψήσε σε έναν προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. Άφησε το να κρυώσει και κόψει κατά πλάτος για να δημιουργηθούν οι μπάρες.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το πιο κρεμώδες σουφλέ με κουνουπίδι χρειάζεται μόνο 7 υλικά